Κ. Γρηγορόπουλος: «Με το υπάρχον προσωπικό η Κεφαλονιά δεν μπορεί να αστυνομευθεί σωστά - Δεν έχουμε πιο γερά "παρατράγουδα" γιατί οι συνάδελφοι αγόγγυστα προσφέρουν πέραν του δέοντος»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 13:41

Κ. Γρηγορόπουλος: «Με το υπάρχον προσωπικό η Κεφαλονιά δεν μπορεί να αστυνομευθεί σωστά -  Δεν έχουμε πιο γερά "παρατράγουδα" γιατί οι συνάδελφοι αγόγγυστα προσφέρουν πέραν του δέοντος»

 

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και   Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος , για την ανακοίνωση που εξέδωσε και ανέφερε μεταξύ άλλων, «εικονική αστυνόμευση και την Οδύσσεια των αστυνομικών»

«Το Συμβούλιο Μεταθέσεων του Υπουργείου αποφάσισε να μην υπάρξουν έκτακτες μεταθέσεις σε όλους του νομούς της χώρας. Ο κάθε νομός μπορεί να τροφοδοτείται με υπαλλήλους δύο φορές το χρόνο, με τις τακτικές μεταθέσεις που γίνονται Φεβρουάριο-και εκτελούνται οι μεταθέσεις μέχρι τον Αύγουστο και με τις έκτακτες οι οποίες είναι συμπληρωματικές. Πέρσι με τις έκτακτες μεταθέσεις είχαμε πάρει 4, φέτος μηδέν. Οπότε δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, αντίθετα θα χειροτερέψει η κατάσταση. Εμείς πρέπει να περιγράφουμε την πραγματικότητα όπως πραγματικά είναι. Ο τίτλος της ανακοίνωσης μας περί εικονικής πραγματικότητας, έχει να κάνει με τις καινούργιες εφαρμογές που κάνει τώρα η Microsoft, που βάζεις κάποια γυαλιά στα μάτια σου και μεταφέρεσαι σε άλλη πραγματικότητα».

Ο κ. Γρηγορόπουλος επίσης αναφέρθηκε:

Στο υπάρχον προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς: «Σύμφωνα με το οργανόγραμμα στην Διεύθυνση της Κεφαλονιάς πρέπει να υπάρχουν 186 αστυνομικοί. Διαθέτει στα «χαρτιά» γύρω στους 120-130, είναι κάποιοι κωλυόμενοι μόνιμα, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι εκτός Κεφαλονιάς και αυτό είναι και το τραγικό της υπόθεσης ,γιατί ήδη οι οργανικές θέσεις της Κεφαλονιάς είναι μειωμένες, παράλληλα όμως υπάρχουν αποσπασμένοι σε άλλα μέρη. Η παρούσα δύναμη είναι γύρω στου 100-110 αστυνομικούς. Για να λειτουργήσει κάθε υπηρεσία, έχει κάποιες οργανικές θέσεις, δεν μπορεί να λειτουργήσει η υπηρεσία χωρίς το ανάλογο δυναμικό, από κει και πέρα πρέπει να φροντίσουν να τις καλύπτουν. Με το προσωπικό που έχουμε αυτή τη στιγμή, η Κεφαλονιά δεν μπορεί να αστυνομευθεί σωστά και αν αυτή τη στιγμή δεν έχουμε και πιο γερά «παρατράγουδα», είναι γιατί οι συνάδελφοι αγόγγυστα προσφέρουν πέραν του δέοντος».

Στην πολύ δύσκολη θερινή περίοδο : «Φέτος βγάλαμε την τουριστική σεζόν με την ύστατη προσπάθεια που έγινε τον Μάιο με το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και ενεργοποιήθηκε ο Βουλευτής και ήρθαν άλλοι 6 αστυνομικοί μέσα Ιουλίου. Όταν στο αεροδρόμιο χρειάζονται 10 με 14 άτομα στην βάρδια, πιστοποιημένο και από την Fraport , και φέτος είχαμε χωρίσει αντί για τρείς σε δύο τις βάρδιες που καλύπτονταν με 6 αστυνομικούς και με το μεγάλο πρόβλημα του ελέγχου των διαβατηρίων με τους τουρίστες της Αγγλίας ,μπορεί κανείς να φανταστεί τον φόρτο εργασίας. Πραγματικά η Διεύθυνση και ο Διευθυντής ρισκάρει για να μπορέσει να καλύψει».

Στις έκτακτες μεταθέσεις που παύουν πλέον να ισχύουν: «Οι έκτακτες μεταθέσεις εξυπηρετούσαν και κάποιους αστυνομικούς που μετακινούνταν για να μαζέψουν κάποια μόρια και μετά από κάποια χρόνια να γυρίσουν στον τόπο κατοικίας τους. Κάθε χρόνο υπάρχει μια ροή, κάποιοι έρχονται, κάποιοι φεύγουν . Αυτή η απόφαση να μην υπάρχουν έκτακτες μεταθέσεις, ήταν μεγάλο χτύπημα γι αυτούς που περιμένουν. Δυνατότητες δεν υπάρχουν για περισσότερο έλεγχο και πιστεύω ότι και θα συρρικνωθούν. Όταν όλο τον χρόνο και ιδιαιτέρως την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχει ένα περιπολικό και ένας αστυνομικός στη βάρδια να εξυπηρετήσει από το Λιβάδι μέχρι τον Πόρο, η στα περιφερειακά τμήματα υπάρχει ένας αστυνομικός στην βάρδια και για να φύγει , θα πρέπει να κλείσει το τμήμα, καταλαβαίνετε πως έχει η κατάσταση».

Στην ενδοεπικοινωνία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και την κάλυψη των αναγκών τους: Γι αυτά τα θέματα πρέπει να υπάρχουν μεγάλες πιέσεις και παρουσίες από τα πολιτικά πρόσωπα για να διεκδικήσουν . οι Διευθύνσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι πλήρεις και υπερπλήρεις, η νησιωτική χώρα έχει προβλήματα. Η Διεύθυνση Αχαΐας, έχει 1.000 αστυνομικούς , είναι όλοι από την περιοχή δεν φεύγουν και περιμένουν κι άλλοι 1.000 να πάνε. Στην Κεφαλονιά στους 100 αστυνομικούς, οι 95 είναι εκτός Κεφαλονιάς και περιμένουν πότε να φύγουν και δεν υπάρχουν άλλοι 100 για να ρθουν. Τα μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να αυξηθούν κάπως οι μεταθέσεις. Μειώθηκε ο αριθμός των αστυνομικών στις σχολές με τα μνημόνια, αποστρατεύτηκαν πολλοί , οπότε προέκυψαν τεράστια κενά και αυτοί που μπαίνουν τώρα στο σώμα, απορροφούνται από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο Οδυσσέας περιπλανιέται στο διηνεκές και στην Κεφαλονιά περίμεναν πολλοί να γυρίσουν στα μέρη τους και τώρα έχουν πρόβλημα και θα βλέπουν την Ιθάκη τους με τηλεσκόπιο».

Στο τι μέλλει γενέσθαι για την επάρκεια του δυναμικού των υπηρεσιών: «Θα πρέπει φέτος να είμαστε πιο οργανωμένοι και η Αυτοδιοίκηση και ο Βουλευτής, να κάνουν μια δυνατή παρουσία στην Αθήνα, ούτως ώστε η επόμενη σεζόν να μην έχει αυτά τα χάλια που είχε η φετινή. Εμείς εκφράζουμε μια συνδικαλιστική ένωση, ο πρωταρχικός μας σκοπός είναι να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών. Η στελέχωση είναι πρωταρχικό καθήκον αυτών που διοικούν τον τόπο , γιατί πέρα από το θέμα της υγείας που είναι πρωταρχικό, είναι και το θέμα της ασφάλειας. Τώρα επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στις μεταθέσεις του Φεβρουαρίου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος νομοθετικά και οι όποιες πιέσεις πρέπει να γίνουν στον ανάλογο χρόνο».

Τέλος για το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραβατικότητα ανέφερε: « Ήταν ένα Δημοτικό Συμβούλιο που πέρα από το τι απόφαση πήρε και το τι θα κάνει, ενεργοποίησε περαιτέρω κάποιες κοινωνικές ομάδες και φορείς και ας ελπίσουμε αυτοί οι φορείς να συμβάλλουν προς την ομαλοποίηση αυτής της κατάστασης. Είναι κρίμα να ζούμε σε μια μικρή ήσυχη κοινωνία και να αναστήσουμε τέτοιου είδους κακώς κείμενα» .

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/grigoropoulos-892?si=0d0a811cfc0247ecbedc32c9308f7e1a&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250