ΕΛΜΕΚΙ - Εργατικό Κέντρο: Συγκέντρωση την Πέμπτη 15/9 σε Αργοστόλι και Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 08:57

ΕΛΜΕΚΙ - Εργατικό Κέντρο: Συγκέντρωση την Πέμπτη 15/9 σε Αργοστόλι και Ληξούρι

 ΕΛΜΕΚΙ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Αυτή την περίοδο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα «βουνό» υποχρεώσεων, λογαριασμών, ενώ οι αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο μισθός μας δε φτάνει ούτε για το πρώτο δεκαήμερο του μήνα και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής στήριξης των επιχειρηματικών συμφερόντων, από την σημερινή κυβέρνηση αλλά και από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ «προκαλεί» παρουσιάζοντας σαν σημαντική αύξηση την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης φυσικών προσώπων και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων! (δηλαδή επιστροφή από 1,5€ έως 7€ το μήνα ανάλογα με το ΜΚ και αντίστοιχα 12€ περίπου ανά μήνα), όταν οι εκπαιδευτικοί έχουμε χάσει πάνω από 6 (!) μισθούς τον χρόνο τα τελευταία 12 χρόνια, όταν ένας νεοδιόριστος/νεοδιόριστη, χωρίς τέκνα, για πρώτη φορά, αμείβεται με 737 ευρώ, όταν το 2009 λάμβανε 1180 ευρώ.

Τα σχολεία άνοιξαν και παρά τις θριαμβολογίες του Υπουργείου Παιδείας για τους διορισμούς και τις καινοτομίες που τάχα εισάγει, τα πραγματικά κενά σε εκπαιδευτικούς εξακολουθούν να παραμένουν μεγάλα. Στο σεισμόπληκτο νομό μας, εδώ και μια 10ετία σχεδόν, σε αρκετά σχολεία οι μαθητές στοιβάζονται ακόμα σε «κοντέινερ». Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, σε όλα σχεδόν τα σχολεία είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες, η ακατάλληλες. Μετά και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για εξοικονόμηση ενέργειας κατά 10% στους Δήμους αλλά και την χρόνια υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος πολλά παιδιά να ξεπαγιάσουν τον χειμώνα. Στο όνομα της «ήπιας διαχείρισης», η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει ούτε τα πιο στοιχειώδη μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, αφού δεν προβλέπει ούτε καν δωρεάν τεστ.

Δεν περιμένουμε σωτήρες! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ συμμετέχει στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς- Ιθάκης διεκδικώντας

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς των εκπαιδευτικών. Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού. Αφορολόγητο στα 12.000€ προσαυξημένο κατά 3000 για κάθε παιδί.
  • Άμεση καταβολή του κλεμμένου ΜΚ για το 2016 - 2017
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στα σχολεία.
  • Μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των εκπαιδευτικών. Επιδότηση ενοικίου στα 300€, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υποδομών για τη στέγαση. Δωρεάν μετακίνηση από και προς το σχολείο, 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ. Δωρεάν σίτιση σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες.
  • Σύγχρονα επαρκή και ασφαλή σχολεία (5 νέα σχολεία στο νομό)
  • Μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης των σχολείων. Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ covid για όλους, με ευθύνη του ΕΟΔΥ και παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας. Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο. 15 μαθητές ανά τάξη.
  • Λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο πόλεμο.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
  • Δωρεάν γεύμα και δεκατιανό σε όλα τα παιδιά. Άμεση έναρξη των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας και Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
  • Να καταργηθεί η ΕΒΕ και η Τράπεζα Θεμάτων.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

                                                

 

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 14/9/2022                                                                                         Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ




00 inkefalonia general ad 300X250