«Τέλος χρόνου» για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι λέει ο Πρόεδρος της ΕΦΕΕΚΙ Μιχάλης Βασιλάτος στον COSMOS 96,5

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 14:05

«Τέλος χρόνου» για τις φορολογικές δηλώσεις – Τι λέει ο Πρόεδρος της ΕΦΕΕΚΙ Μιχάλης Βασιλάτος στον COSMOS 96,5

Ο Πρόεδρος της  ΕΦΕΕΚΙ Μιχάλης Βασιλάτος, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και μίλησε για τις φορολογικές δηλώσεις, εν’ όψει της λήξης της παράτασης που είχε δοθεί και για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι φοροτεχνικοί.

«Οι δηλώσεις σε ένα ποσοστό 98 – 99% έχουν υποβληθεί. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, όπως ασθένειες λογιστών, που έμειναν πίσω. Υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις δηλώσεων που είναι προβληματικές. Αν δινόταν μια ολιγοήμερη παράταση θα έλυνε τα προβλήματα αυτά. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πρόβλημα ως προς τον όγκο των δηλώσεων, αλλά έχουμε τις ειδικές περιπτώσεις – που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα – και για αυτό φταίει το ότι δεν έχει θεσμοθετηθεί η άδεια ασθενείας και να μπορεί να αποδειχθεί ότι κάποιος έχει μια ασθένεια και η αρμόδια ΔΟΥ να δίνει μια παράταση».

«Η έκπτωση του 3% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου ισχύει κανονικά. Επίσης, αναφορικά με τα εκκαθαριστικά (χρεωστικά – πιστωτικά – μηδενικά) δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

«Οι υπόλοιπες υποχρεώσεις που είχαμε, δηλαδή με το fuel pass κλπ, δεν έχουμε πια ιδιαίτερο κόσμο. Οι πολίτες τις κάνουν και μόνοι τους πλέον. Αυτό το καλοκαίρι ήταν το χειρότερο γιατί είχαμε φορτωθεί με πάρα πολλά πράγματα. Υπήρχε πολύ μεγάλη κίνηση στην αγορά και η καταχώρηση των παραστατικών ήταν πολύ δύσκολη  και όλο αυτό επιδεινώθηκε με την τουριστική περίοδο. Είχαμε φτάσει 31/7 που έληγε το ΦΠΑ του τριμήνου και εκεί δημιουργήθηκε μεγαλύτερο πρόβλημα. Σε όλες τις τουριστικές περιοχές παρατηρήθηκαν αντίστοιχα προβλήματα. Ακόμα και με τις επιστρεπτέες… ένα χάος».




00 inkefalonia general ad 300X250