Με ρυθμούς χελώνας το ίντερνετ στα Περατάτα, με ευθύνη του ΟΤΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 14:01

Με ρυθμούς χελώνας το ίντερνετ στα Περατάτα, με ευθύνη του ΟΤΕ

Σοβαρό πρόβλημα στην ταχύτητα του ίντερνετ αντιμετωπίζουν τα Περατάτα , καθώς o ΟΤΕ δεν έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες αναβαθμίσεις των υποδομών του, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν σωστά το διαδίκτυο , το οποίο κυριολεκτικά σέρνεται!

Οι ταχύτητες συγχρονισμού για πολύ μεγάλο μέρος των συνδρομητών του ΟΤΕ, είναι πολύ μικρότερες των 10mbps , ενώ υπάρχουν συνδρομητές που «απολαμβάνουν» ταχύτητες ακόμη και 4 mbps!

Αν και έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στον ΟΤΕ για αναβάθμιση των υποδομών  , τα πράγματα παραμένουν ως έχουν,  με το πρόβλημα να είναι ακόμη χειρότερο , κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι απαιτήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό , μια οικογένεια που χρειάζεται το διαδίκτυο για ταυτόχρονη πρόσβαση ,είναι αδύνατο να το χρησιμοποιήσει.

Ομοίως και ένας χρήστης που επιθυμεί να εργαστεί απομακρυσμένα ή να δει ένα βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Εν έτη 2022, όπου οι απαιτήσεις αυξάνονται και η χρήση του ίντερνετ είναι απαραίτητη , οι κάτοικοι των Περατάτων δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε με τις ταχύτητες της τεχνολογίας  ADSL , με τα ρούτερ τους να συγχρονίζουν σε ταχύτητες που οι πάροχοι προσέφεραν προ δεκαετίας.

Και όλα αυτά σε ένα χωριό μια ανάσα από το Αργοστόλι.

‘Όπως πληροφορούμαστε το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στα Τραυλιάτα αλλά και τα Μαζαρακάτα.

Τεχνολογικά, λύσεις υπάρχουν. Θα μπορούσε π.χ. ο ΟΤΕ να δώσει δωρεάν χρήση απεριοριστων δεδομένων μέσω 4G Router , κάνοντας χρήση του δικτύου κινητής.

Ελπίζουμε ο όμιλος ΟΤΕ, όπου κατά γενική ομολογία έχει πραγματοποιήσει σοβαρές επενδύσεις  στο γρήγορο διαδίκτυο και ηγείται τεχνολογικά του χώρου, να εντάξει στον προγραμματισμό του την αναβάθμιση των υποδομών στα Περατάτα , το συντομότερο δυνατό.

Χρήστος Λαμπράκης




00 inkefalonia general ad 300X250