Η Αστυνομία δεν δίνει πίσω το δίπλωμα στον Πρόεδρο της εθελοντικής του Ελειού (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 09:48

Η Αστυνομία δεν δίνει πίσω το δίπλωμα στον Πρόεδρο της εθελοντικής του Ελειού (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και  Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας Εκτάκτων Αναγκών της περιοχής Ελειού Πρόννων Δημήτρης Σολωμός, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην αφαίρεση της άδειας οδήγησης του και των πινακίδων από το μηχανάκι της επιχείρησης του στην Σκάλα:

« Γύρω στις 10:30, είχα πάει για delivery  και επιστρέφοντας στην επιχείρηση μου μπήκα στον πεζόδρομο, για να  καλύψω 10 μέτρα απόσταση. Είχε στήσει μπλόκο η Αστυνομία, και με γράψανε για παράνομη είσοδο στον πεζόδρομο. Στην αρχή ,με την λειτουργία του πεζόδρομου είχαν πει ότι θα κάνουν συστάσεις. Ψάχνοντας τους νόμους, είδα ότι ο Δήμος εφ όσον η κατοικία σου είναι στον πεζόδρομο και  η δική μου είναι και μάλιστα πάνω από την επιχείρηση μου, σου παραχωρεί θέση για το αυτοκίνητο σου και σου παρέχει κάρτα για τυχόν χώρο τροφοδοσίας για το σπίτι και την επιχείρηση σου . Αυτή τη στιγμή εμάς, δεν μας πιάνει το 06:00 με 12:00 και δεν είμαι μόνο εγώ, γιατί δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο για να μας κατοχυρώνει. Με τις μονοδρομήσεις επίσης που έχουν κάνει υπάρχει πρόβλημα και με την διέλευση των λεωφορείων και των μεγάλων οχημάτων και σε κάποια σημεία πάνε αντίθετα. Μου πήραν το δίπλωμα οδήγησης που είναι κοινό για μηχανάκι και αυτοκίνητο, για δύο μήνες. Αν τύχει κάποιο συμβάν τώρα με πυρκαγιά, δεν μπορούν να κινηθούν και τα τρία οχήματα.

Ο αντιπρόεδρος της εθελοντικής ομάδας  έχει τραυματιστεί στο πόδι και αυτού του τύπου τα οχήματα δεν μπορεί να τα οδηγήσει ο οποιοσδήποτε. Έκανα ένσταση στην τροχαία την Παρασκευή με το αιτιολογικό ότι είμαι πρόεδρος στην εθελοντική ομάδα και χρειάζομαι το δίπλωμα  λόγω της αντιπυρικής περιόδου και μου την απέρριψαν. Είμαι αξιοπρεπής, δεν είναι τυχαίο που έχω αναλάβει την θέση του προέδρου της εθελοντικής ομάδας , δεν έχω ενοχλήσει ποτέ και είναι η πρώτη φορά που με γράφουν για παράβαση. Είμαι πολύ απογοητευμένος με αυτό που έχει συμβεί.

Οι τοπικοί παράγοντες έχουν πει να περνάμε έως τις 12:00, μίλησα με τον Αντιδήμαρχο κ. Κουρκουμέλη και μου είπε ότι θα το κοιτάξουν και θα δουν. Προς το παρόν, δεν έχω πάρει απάντηση. Η κατάσταση με την πεζοδρόμηση θα ξεφύγει ακόμα πιο πολύ, γιατί η πεζοδρόμηση όταν συνοδεύεται και από κάποιες μονοδρομήσεις, αρχικά πρέπει να γίνονται συστάσεις. Δεν έκανα κάτι παράνομο, υπηρεσία στο μαγαζί μου κάνω και ως υπηρεσία εκλαμβάνομαι, δεν βλέπω να έκανα κάπου λάθος και σέβομαι την νομιμότητα. Δεν μπορώ να επέμβω στο έργο της Αστυνομίας, συστάσεις μπορεί να σου κάνει, όμως δεν έχουμε και κάποιο χαρτί από τον Δήμο , στους μόνιμους κατοίκους, πρέπει να μας ορίσει ο Δήμος θέση. Αυτό γίνεται παντού και δεν έχουν γίνει εδώ ούτε από τον πρόεδρο, ούτε από κανέναν. Έχω την συμπαράσταση του  Εμπορικού  Συλλόγου της Σκάλας και όλου του χωριού. Ο πεζόδρομος λειτουργεί λιγότερο από εβδομάδα, στην αρχή είχαν πει περνάτε, όμως ο Αστυνόμος θέλει απόδειξη κάποιο  έγγραφο ότι μπορείς να περάσεις. Έχω μιλήσει με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν έχω κανένα παράπονο και θα συνδράμει όπως μπορεί».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250