Κραυγή απόγνωσης από τον Πρόεδρο του Πόρου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη στην περιοχή (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 19:07

Κραυγή απόγνωσης από τον Πρόεδρο του Πόρου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη στην περιοχή (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Σπυριδούλα Αναλυτή και Χρήστο Λαμπράκη, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος  της Τοπικής Κοινότητας Πόρου Οδυσσέας Γαλιατσάτος ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην ελλιπή κάλυψη του Πόρου από γιατρό: « Όπως δημοσίευσα , έξι μήνες είχαμε να δούμε  Αγροτικό Ιατρό στον Πόρο. Ανεπίτρεπτο και για τον τουρισμό , αλλά περισσότερο για τον ντόπιο πληθυσμό που απέχει 40χιλ. από το κέντρο. Η οποιαδήποτε παρέμβαση στο εξάμηνο αυτό δεν είχε καρποφορήσει μέχρι και πριν ένα μήνα, που μεσολάβησε ο Βουλευτής  και επανδρώθηκε το Ιατρείο του Πόρου. Η θέληση μας ήταν να έχουμε παρουσία γιατρού πέντε μέρες την εβδομάδα , δεν κατέστη εφικτό και καταλήξαμε στην μία μέρα, γιατί οι ανάγκες στο νοσοκομείο και στο Κέντρο υγείας Σάμης, δεν το επέτρεπαν. Συμφωνήσαμε να έρχεται γιατρός κάθε Τετάρτη, όμως δυστυχώς ενώ περίμεναν 12-13 άτομα στο Ιατρείο, ο γιατρός δεν ήρθε και δεν υπήρξε και καμία ενημέρωση. Οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι, απογοητεύτηκαν, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ αυτών  και εμού ως Προέδρου, όμως είχαν δίκιο.

Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα και δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τον τουρισμό, πρέπει να βλέπουμε το βασικό που είναι η υγεία και να δώσουμε μία βαρύτητα σε αυτό. Πρωτίστως ζητάμε έστω και για την μία ημέρα να γίνει ανάρτηση στο Ιατρείο για τις μέρες και τις ώρες που θα επισκέπτεται το Ιατρείο γιατρός και αυτό να εφαρμόζεται με ευλάβεια. Φυσικά δεν μένουμε ικανοποιημένοι με την μία μέρα την εβδομάδα. Εάν δεν υπάρχει λύση, θα πρότεινα στους φορείς τον Βουλευτή, την Περιφέρεια, αφού η δικαιολογία είναι ότι δεν έρχεται γιατρός διότι τα χρήματα είναι λίγα,  ιδιώτες γιατροί υπάρχουν και αρκετοί στην Κεφαλονιά και στην δική μας περιοχή.  Γιατί να μην υπάρξει μια σύμβαση με ιδιώτη γιατρό, ο οποίος θα απασχολείται πέντε μέρες την εβδομάδα τα πρωινά λαμβάνοντας τον μισθό του αγροτικού γιατρού. Θα απευθυνθώ και εγγράφως και στο Υπουργείο. Η βαρύτητα πλέον πρέπει να είναι στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και να μην περιμένουμε να φτάσουμε στη Νοσοκομειακή περίθαλψη. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη περιλαμβάνει τα αυτονόητα, τα απλά, τα κοινά νοσήματα τους τραυματισμούς και τη χορήγηση φαρμάκων, δεν ζητάμε κάτι παραπάνω. Εάν συμβεί κάτι σε κάποιον, η θα πρέπει να επισκεφθεί το Κέντρο υγείας Σάμης, η το Νοσοκομείο Αργοστολίου. Ο Πόρος είναι το κέντρο που γίνεται η διακίνηση επιβατών και έχουμε και τον θαλάσσιο τουρισμό, ευτυχώς καλύπτονται οι ανάγκες με έναν εξωτερικό γιατρό ο οποίος βρίσκεται στη Σκάλα».

Στην μεταφορά του πρακτορείου της Levante  Ferries: « Αίτημα της τοπικής κοινωνίας ήταν η μεταφορά της του πρακτορείου της Levante  Ferries από το σημείο που ελλιμενίζονται τα κότερα επειδή ενοχλούν τα φορτηγά που σταθμεύουν για την έκδοση εισιτηρίων. Έχουμε την υπόσχεση ότι θα μεταφερθεί το πρακτορείο, θα αποδεσμευτεί ο χώρος και είναι ότι το καλύτερο για τον θαλάσσιο τουρισμό. Εντός των ημερών, θα έχουμε αυτή την μεταφορά».

Στην πλωτή του Πόρου: « Όσον αφορά την πλωτή ,πρέπει απαραιτήτως να γίνει  εκβάθυνση ,λόγω του ότι και φέτος είχαμε επιπρόσθετη εισροή υλών ,τα βάθη περιορίστηκαν ακόμη περισσότερο και τα σκάφη βρίσκουν στα αβαθή. Είχαμε την διαβεβαίωση από τον Δήμαρχο ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου ότι γίνονται οι ενέργειες για να πραγματοποιηθεί η εκβάθυνση. Θεωρούμε ότι αν όχι φέτος, του χρόνου θα μπορέσουμε να κάνουμε προορισμό τον Πόρο όσον αφορά τον Θαλάσσιο τουρισμό και θα μεταφερθεί και το πλωτό, έχει γίνει αποδεκτή η μεταφορά του και θα λύσει και πολλά προβλήματα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250