Έκκληση Σπαθή στους κατοίκους των Διβαράτων να αποφεύγουν την αλόγιστη σπατάλη νερού (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 15:28

Έκκληση Σπαθή στους κατοίκους των Διβαράτων να αποφεύγουν την αλόγιστη σπατάλη νερού (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους Σπυριδούλα Αναλυτήκαι Χρήστο Λαμπράκη, φιλοξενήθηκε ο  πρόεδρος της ΔΙΑ.Δ.Ε.Υ.Α.Κ Σταύρος Σπαθής, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην υδροδότηση των Διβαράτων Σάμης: « Κάθε χρόνο υπάρχει πρόβλημα με την δεξαμενή των Διβαράτων όταν αυξάνεται η κατανάλωση. Το πρόβλημα το εντοπίσαμε γρήγορα και δεν ισχύουν  τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση που βγάλανε ότι δεν το αντιληφθήκαμε. Παρακολουθούμε πάντα τη στάθμη της δεξαμενής , όπως και στις άλλες δεξαμενές. Είδαμε ότι η στάθμη κατεβαίνει επικίνδυνα και φροντίσαμε να στείλουμε υδροφόρες, οπότε δεν υπήρχε θέμα. Έχω να κάνω μία παράκληση στους κατοίκους , κάτι που είχα κάνει και πέρυσι, αλλά δυστυχώς και φέτος κάνουν τα ίδια πράγματα. Κάνουν άσκοπη σπατάλη νερού όσοι έρχονται και θα πρέπει να είναι λίγο προσεκτικοί για να αντέξουμε και την καλοκαιρινή περίοδο. Θα τοποθετήσουμε άλλη μία δεξαμενή σε Καρυά-Βαρύ , κάνουμε επεκτάσεις στο δίκτυο συνέχεια και εν γένει  κάνουμε ότι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα του καλοκαιριού. Η ΔΕΥΑΚ κάνει ότι μπορεί, η Κεφαλονιά είναι μεγάλη, το προσωπικό που έχουμε για βλάβες κλπ είναι μειωμένο και όταν κάποιες φορές δεν είναι άμεση η παρέμβαση, οφείλεται στο ότι δεν έχουμε το ανάλογο δυναμικό. Όμως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη σε τέτοιο βαθμό και με τις συντηρήσεις που έχουν γίνει, που ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε νέα προβλήματα. Το πρόβλημα των Διβαράτων είναι χρόνιο, το γνωρίζαμε και το παρακολουθούσαμε  από την πρώτη στιγμή. Ανάλογα με την κατανάλωση που υπάρχει στέλνουμε υδροφόρες για να υπάρχει επάρκεια. Όσο για την λάσπη που αναφέρουν, όλο τον χειμώνα κάναμε συντηρήσεις  κι όχι μόνο στα Διβαράτα. Δεν θα κρίνω τον κάθε ένα που λέει το οτιδήποτε, εμείς κοιτάμε να κάνουμε την δουλειά μας όσο το δυνατόν καλύτερα. Αν υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα θα τα αντιμετωπίσουμε».

Στους πυροσβεστικούς κρουνούς: « Πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή σεζόν  σε συνεργασία πάντα  με την Πυροσβεστική κάνουμε έναν έλεγχο για το ποιοι κρουνοί θέλουν αντικατάσταση η βελτίωση. Βάσει αυτής της πολύ καλής συνεργασίας, έχουν γίνει οι απαραίτητες συντηρήσεις, είμαστε καθ όλα έτοιμοι και αν προκύψει κάτι σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική θα το καλύψουμε αμέσως».

Στον Βιολογικό Καθαρισμό Αργοστολίου : «Έχουμε κάνει παρεμβάσεις, ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια  με αποκατάσταση των βλαβών στον βιολογικό και τον χειμώνα κάναμε τις απαραίτητες συντηρήσεις, ώστε να είμαστε καθ όλα έτοιμοι και να μην παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.  Πέρυσι με τους δύο περίπου μήνες της τουριστικής κίνησης δεν παρουσιάστηκε κάποιο θέμα και πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και φέτος. Υπήρχε θέμα στο παρελθόν, όμως από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε εμείς, φροντίσαμε την αποκατάσταση των ζημιών και με τις απαραίτητες συντηρήσεις που κάνουμε όχι μόνο στον βιολογικό του Αργοστολίου ,αλλά και στους άλλους τρείς , είμαστε έτοιμοι για την καλοκαιρινή σεζόν. Επίσης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα, είπα ότι θα πρέπει να γίνει ίση κατανομή των βυτίων σε όλη την Κεφαλονιά, για να μην επιβαρύνεται ο βιολογικός Αργοστολίου. Στον βιολογικό Αργοστολίου έχει μπει μπάρα, μόνο με κάρτα ανοίγει και με ανώτερο όριο έξι βυτία την ημέρα και με ωράριο λειτουργίας από 06:00 έως 13:30 . Εάν  υπάρχει κάποιο πρόβλημα  στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΚ  επεκτείνεται το ωράριο και μόνο για την ΔΕΥΑΚ.

Στην Σκάλα οι αποχετεύσεις Σκάλας και Πόρου έχουν  συνδεθεί με τον βιολογικό  σε ποσοστό  70 με 80% και υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο για όσους δεν διαμένουν μόνιμα στην περιοχή. Στο Αργοστόλι ότι καινούργιο φτιάχνεται, συνδέεται κατ ευθείαν με τον βιολογικό».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250