Λευτέρης Κρητικός: «Tο ΠΑΣΟΚ γυρίζει σελίδα, με νέα πρόσωπα μπροστά, νέες ιδέες, με λογική, με σύνεση, με προτάσεις, με θέσεις και ευγένεια»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 09:36

Λευτέρης Κρητικός: «Tο ΠΑΣΟΚ γυρίζει σελίδα, με νέα πρόσωπα μπροστά, νέες ιδέες, με λογική, με σύνεση, με προτάσεις, με θέσεις και ευγένεια»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 και την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε για την επανεκλογή του ως Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Λευτέρης Κρητικός:

Αναφέρθηκε αναλυτικά: 

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ της Κυριακής 8 Μαΐου:  « Άνοιξη και στην πολιτική. Ήταν μια πολύ δυνατή μέρα και για μένα και για όλους όσους συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτή για την ανασυγκρότηση του χώρου μας. Η συμμετοχή των μελών ήταν τεράστια, άγγιξε περίπου τα 1500 μέλη που συμμετείχαν σε Κεφαλονιά και Ιθάκη στις κομματικές μας εκλογές. Και στην Κεφαλονιά αλλά και σε όλη την Ελλάδα επικράτησε σε συντριπτική πλειοψηφία το «ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ» με σύμβολο τον ήλιο. Το βασικότερο ήταν η συμμετοχή που ξεπέρασε τις 120.000. Την τελευταία φορά που υπήρχαν διαδικασίες σε Κεφαλονιά-Ιθάκη είχαν συμμετάσχει 300 άτομα. Ο 5νταπλασιασμός της συμμετοχής, δείχνει πολλά, δείχνει ότι σταδιακά ένα μεγαλύτερο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας ακούει το ΚΙΝΑΛ, δείχνει ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά, ειδικά τα 2 τελευταία έτη που αναλάβαμε και μπήκα κι εγώ μπροστά σ αυτό που λέγεται ανασυγκρότηση του ΚΙΝΑΛ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη».

Στα εκλογικά αποτελέσματα για την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Κεφαλονιά & τη Ιθάκη: « Οι υποψηφιότητες για την Νομαρχιακή Επιτροπή ήταν 17 πολύ αξιόλογα πρόσωπα , από τα οποία εκλέγονται 7 -Λευτέρης Κρητικός (278), Γιώργος Βασιλόπουλος (142),Κωνσταντίνος Βάλσαμος (124),Δημήτρης Κεκάτος (114),Ασημίνα Γαβριελάτου (100),Παναγής Βλάχος (98),Κρήτη Θωμάτου (95). Αυτοί είμαστε τα 7 μέλη που συγκροτούμε την Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Κατά τα 4/7 είναι άτομα που είχαν συμμετοχή και στην προηγούμενη Νομαρχιακή, προστέθηκαν ο Κωνσταντίνος Βάλσαμος η Ασημίνα Γαβριελάτου και η Κρήτη Θωμάτου και προχωράμε για να συνεχίσουμε τη διαδικασία της αυτοοργάνωσης της παράταξης μας. Έχουμε την ποσόστωση των γυναικών , οι οποίες όμως έλαβαν τις απαιτούμενες ψήφους , με απόλυτο αριθμό ψήφων θα είχαν εκλεγεί».

Στα εκλογικά αποτελέσματα των τοπικών οργανώσεων: « Στο Αργοστόλι ο Χρήστος Θεοδωρακάτος , έλαβε έναν πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών (250). Έχω πει πολλές φορές ότι τα πολιτικά κόμματα είναι ενώσεις προσώπων, τα οποία έχουν μια κοινή ιδεολογία, εάν τα πρόσωπα είναι αγαπητά και έχουν να προσφέρουν, θα γίνει αγαπητή και η παράταξη. Στο ερώτημα εάν η πολιτική κάνει τα πρόσωπα ,η τα πρόσωπα την πολιτική, θεωρώ ότι είναι συνδυασμός, αλλά πολλές φορές κάποια πρόσωπα έχουν την δυνατότητα να επιβάλλουν πολιτικές και όταν αυτό είναι προς όφελος της κοινωνίας , είναι το ιδανικό.

Στην Τοπική Οργάνωση Αργοστολίου εκλέχτηκαν οι Χρήστος Θεοδωρακάτος (250),Διονύσης Ζαπάντης (89),Μαρία Μαρκάτου (79),Χριστίνα Μπίρμπα (57) και λόγω ποσόστωσης για τους κάτω των 35 ετών, ο Διονύσης Λιθριώτης (37).

Έχουμε επίσης μια πολύ αξιόλογη Τοπική Οργάνωση και στο Ληξούρι · Έκτορας Αντωνάτος (170), Αντώνης Παρίσης (97),Ηλίας Βασιλάτος (41), Ήρα Κανδηλιώτη (17), Ηλιάνα Καραχάλιου (8).

Στην Τοπική Οργάνωση Ιθάκης: Γεράσιμος Συκιώτης (42),Μιχάλης Λιβάνης (41),Αναστασία Σκαρμέα (29),Κωνσταντίνος Καραβίας 22),Διαμαντάτος Νικόλαος (18).

Στην Σάμη δεν συστάθηκε Τοπική Οργάνωση , θα συσταθεί μετά την νέα σύσταση της Νομαρχιακής μας».

Στην εκλογή Συνέδρων: « Επίσης εκλέχτηκαν οι σύνεδροι για το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ τέλος του μήνα, 9 από Αργοστόλι, 5 από Ληξούρι, 3 από Σάμη και 2 από την Ιθάκη( βγήκε σχετικό δελτίο)».

Στα αξιακά ζητούμενα και το ευχαριστώ του : «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κοινωνία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και σε αυτή την κάλπη ανανέωσης του χώρου. Πολλά νέα πρόσωπα μπροστά, νέες ιδέες, νέοι άνθρωποι, με λογική, με σύνεση, με προτάσεις, με θέσεις, χωρίς ακρότητες και με ευγένεια, απαραίτητο συστατικό της πολιτικής ζωής και ιδιαίτερα όταν ζεις σε έναν μικρό τόπο που όλοι γνωριζόμαστε με όλους. Το ΠΑΣΟΚ γυρίζει σελίδα, περνάει στη γενιά ανθρώπων που το αγαπάνε, που μεγαλώσαμε στα δύσκολα του χρόνια, δεν μεγαλώσαμε στα πούπουλα και με ένα κόμμα να μας σπρώχνει κι αντιθέτως εμείς προσπαθούμε να το αναγεννήσουμε. Είναι αναγκαίο να βγουν μπροστά νέοι άνθρωποι και αυτό διαφάνηκε και από τις κάλπες των εσωκομματικών εκλογών. Είναι η ανάγκη του κόσμου να δει νέα πρόσωπα . Φτιάχνουμε οργανώσεις με σοβαρά πρόσωπα, αυτό ήταν για μένα το στοίχημα, γι αυτό και εγώ μπήκα μπροστά σ όλο αυτό το εγχείρημα και στο πρόσωπο μου και στην όλη προσπάθεια , έχει συσπειρωθεί μια καλή γενιά ανθρώπων. Αυτό με χαροποιεί πάρα πολύ, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια νομιμοποιήθηκε και μέσα από μία εκλογική διαδικασία. Ο κόσμος έστειλε το μήνυμα του, ο κόσμος πάντα στέλνει το μήνυμα του. Ήταν η δεύτερη εκλογική διαδικασία σταθμός για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αυτή τη φορά ξεπεράσαμε σε συμμετοχή στην Κεφαλονιά και την εκλογή προέδρου και όσοι συμμετείχαν ήταν μέλη, η εγράφησαν κατά την διαδικασία μέλη του κόμματος.

Η εσωκομματικές εκλογές είναι νίκη των Οργανώσεων και των ανθρώπων που συμμετέχουν στις οργανώσεις. Το κόμμα θα πρέπει να δει τη συμμετοχή, να την εκτιμήσει και ο ίδιος ο Ανδρουλάκης, να έρθει στην Κεφαλονιά όπως επανειλημμένα έχουμε πει, το ίδιο το κόμμα να κινητοποιηθεί. Εμείς δεν βολευτήκαμε ποτέ σ ένα μικρό κόμμα κι έχουμε απαιτήσεις από το κόμμα, για να το στηρίξουμε, να το μεγαλώσουμε, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε αυτό. Η λογική της συμμετοχής μας είναι μια λογική προσφοράς, είναι η λογική η νεότερη γενιά να συμμετέχει και στη διοίκηση, γιατί ένα δυνατό κόμμα σημαίνει ότι θα έχει εκπροσώπηση και σε πράγματα της τοπικής κοινωνίας , αλλά και ευρύτερα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Γ ια να χτίσεις κάτι υγιές, πρέπει να αποτελείται και από άτομα υγιή. Αυτό προσπαθούμε, αυτό παλεύουμε , για αυτό και εγώ προσωπικά αγωνίζομαι τα τελευταία 2 χρόνια, σε βάρος και της προσωπικής και της επαγγελματικής μου ζωής, όμως νιώθω ότι κάνω κάτι που αξίζει. Το ίδιο νιώθουν και οι άνθρωποι από Ληξούρι, Σάμη, Ιθάκη. Ήτανε πολλά τα χρόνια που ο χώρος μας είχε να αναπνεύσει , τώρα αναπνέουμε καθαρό αέρα και βγάζουμε υγεία προς τα έξω και αυτό εκτιμήθηκε πάρα πολύ και φάνηκε και από την εκλογική διαδικασία».

Στην τοπική οργάνωση της Σάμης: «Στην Σάμη δεν συστάθηκε Τοπική Οργάνωση , γιατί δεν είχαν δηλώσει υποψηφιότητα όσα άτομα θα έπρεπε. θα συσταθεί μετά την νέα σύσταση της Νομαρχιακής μας και μετά το συνέδριο του κόμματος. Η Βόρεια Κεφαλονιά πρέπει να δουλευτεί λίγο παραπάνω. Δικός μας στόχος είναι κάθε Δήμος να χει και μια τοπική Οργάνωση. Στην Σάμη δεν είχαμε την δυνατότητα να ενεργοποιηθούμε και εμείς όσο θα έπρεπε, θέλει χρόνο, δουλειά και εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση, έχουμε την αγάπη και τη στήριξη της κοινωνίας, κάτι πολύ βασικό και κάτι που μας δίνει μεγάλη ψυχολογική δύναμη και προχωράμε.

Στην εκλογή του Στην Θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής: «Έχω την αποδοχή των συντρόφων και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για τα καλό του κινήματος , για το καλό της τοπικής κοινωνίας, να εργαστούμε, να παράξουμε, να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο και να απαιτήσουμε και περισσότερα από τον πολιτικό μας φορέα. Βάζουμε καλά θεμέλια ,γκρεμίζουμε και χτίζουμε από την αρχή

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-leyteris?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250