Λευτέρης Κρητικός: «Η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ αποδεικνύει ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και οτι ο χώρος ανεβαίνει»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Μαΐου 2022 09:02

Λευτέρης Κρητικός: «Η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ αποδεικνύει ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και οτι ο χώρος ανεβαίνει»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΙΝΑΛ Λευτέρης Κρητικός ο οποίος αναφέρθηκε:

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ: «Την Κυριακή 8 Μαΐου είναι οι εσωκομματικές εκλογές. Θα αναδειχθούν η Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης και οι Δημοτικές Οργανώσεις ,οι οποίες θα συσταθούν και στους 4 Δήμους του Νομού μας, Αργοστόλι, Ληξούρι, Σάμη και Ιθάκη. Θα εκλεγούν επίσης οι Σύνεδροι για το 3ο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, που θα γίνει 20 με 22 Μαΐου στην Αθήνα. Επίσης θα υπάρξει και ένα είδος δημοψηφίσματος και για το όνομα της παράταξης».

Στις υποψηφιότητες: «Υπήρξαν πάρα πολλές υποψηφιότητες , περιμένουμε την πιστοποίηση των υποψηφίων ,προκειμένου να τυπωθούν τα ψηφοδέλτια. Υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή γενικά και αυτό είναι ικανοποιητικό. Σε τοπικό επίπεδο περίπου στα 17 άτομα θα είναι υποψήφιοι για την Νομαρχιακή Επιτροπή, η οποία θα είναι 7μελής και οι τοπικές θα είναι 5μελείς. Υπάρχει ποσόστωση υπέρ των γυναικών, το 35% των οργάνων θα αποτελούνται από γυναίκες και εκπροσώπηση της νεότερης γενιάς στα όργανα».

Στο παραγωγικό έργο που προηγήθηκε: «Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, ο χώρος ανεβαίνει, η μεγάλη συμμετοχή στην εκλογή προέδρου έδειξε ότι ο χώρος ανασυγκροτείται και υπάρχει και η διαδικασία αυτοοργάνωσης. Αυτοοργάνωση για μένα σημαίνει, το δύσκολο έργο που έχουμε εμείς ,να επιλέξουμε άξιους και κατάλληλους ανθρώπους προκειμένου να αποδείξουμε το νέο πολιτικό ήθος που λείπει από την πολιτική. Η Νομαρχιακή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που είχα την τιμή να είμαι Γραμματέας της, έδειξε και δίδαξε ένα νέο πολιτικό ήθος. Είδαμε για πρώτη φορά μια Νομαρχιακή Επιτροπή που δούλεψε για το κόμμα. Συνήθως παρατηρούμε ανθρώπους που μπαίνουν σε κόμματα, έχοντας στο μυαλό τους, πως δηλαδή μέσα από ένα κόμμα θα πάρουν περισσότερους σταυρούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση . Εδώ ήταν μια οργάνωση, που πραγματικά αυτό που χάρηκα προσωπικά, ήταν η παραγωγή πολιτικής και όχι αναπαραγωγή δελτίων τύπου των Αθηνών. Ήταν μια παραγωγική Θητεία. Ούτε και εμείς περιμέναμε μέσα σε 1μιση χρόνο να γίνει τέτοια αλλαγή κλίματος. Η κοινωνία είδε νέα πρόσωπα μπροστά, καθαρά παιδιά, μια νέα εικόνα που είχε ανάγκη. Αυτό που θέλουμε στην Διαδικασία της Κυριακής, είναι να στηριχθούν και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα. Ήμασταν στα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, εμείς βγήκαμε μπροστά , το ότι δεν κουβαλάμε βαρίδια πάνω μας ήταν αυτό που η κοινωνία εκτίμησε και ήταν πρόκληση για εμάς και το καταφέραμε με τους σωστούς ανθρώπους, να αναγεννήσουμε τον χώρο που και εδώ τοπικά έφτασε να έχει πολύ χαμηλά ποσοστά».

Στην εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου:« Οι εκλογές θα γίνουν 7 το πρωί με 7 το απόγευμα. Τα εκλογικά Κέντρα στο Δήμο Αργοστολίου θα είναι στο Εμπορικό Επιμελητήριο και στο Πνευματικό κέντρο Σκάλας, στο Δήμο Ληξουρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στο Δήμο Σάμης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης και στον Δήμο Ιθάκης στο ΚΑΠΗ Ιθάκης. Η διαδικασία θα είναι μονοσταυρία, ο υποψήφιος θα έπρεπε να είναι ήδη μέλος, ο ψηφοφόρος όμως, μπορεί να ψηφίσει ακόμα και αν γίνει μέλος την ημέρα των εκλογών. Στην εκλογή Προέδρου μπορούσαν να ψηφίσουν και φίλοι του κόμματος , όμως στην εκλογή των Κομματικών Οργάνων, μόνο μέλη. Υπάρχει ένα μικρό κόστος συμμετοχής του 1 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες για τα ψηφοδέλτια»

Στην δική του υποψηφιότητα: «Θα είμαι υποψήφιος, θέλω να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, γιατί θεωρώ ότι είναι αξιόλογη και γύρω από μένα κάποια νεότερα παιδιά πήραν δύναμη και συμμετέχουν. Υπάρχουν υποψηφιότητες νέων ανθρώπων , επιστημόνων, επαγγελματιών ικανών , με πολύ καλό πρόσωπο , που παλιότερα μπορεί να δείλιαζαν αλλά τώρα έγινε μια γενικότερη συστράτευση της νεότερης γενιάς. Σεβόμαστε όλα τα στελέχη μας, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δοθεί η σκυτάλη σε μια γενιά ανθρώπων ικανών, δεν θα λεγα νέων , θα λεγα ικανών».

Στην δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ: «Η άνοδος του ΚΙΝΑΛ φαίνεται και το τελευταίο διάστημα ο Πρωθυπουργός απευθύνεται και στο ΚΙΝΑΛ και στο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας συνεργασίες. Γνωρίζει και η Κυβέρνηση ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαχειριστεί το εκλογικό αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών και μπαίνουν όλοι σε μια λογική συνεργασίας. Αυτό που βλέπουμε στο ΚΙΝΑΛ, είναι ένας διπλασιασμός των ποσοστών του, που σημαίνει και μια πολύ μεγαλύτερη κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα έλεγα ότι απαιτείται να δοθεί ένα πολιτικό στίγμα ξεκάθαρο και αυτό και εμείς θέλουμε από τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Να υπάρχουν οι διακριτές γραμμές μεταξύ και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, να μεγαλώσει ο χώρος, να συνεχίσει τη διαδικασία αυτοοργάνωσης που είναι βιωματικής σημασίας, να πλαισιωθεί με σωστά πρόσωπα και νομίζω ότι το μέλλον μας ανήκει».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-1?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250