Κρητικός στον COSMOS 96,5: Παλαιότερα έβλεπες σπάνια ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ, τώρα υπάρχουν άνθρωποι που θα βγουν προς τα έξω

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 03 Μαΐου 2022 10:39

Κρητικός στον COSMOS 96,5: Παλαιότερα έβλεπες σπάνια ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ, τώρα υπάρχουν άνθρωποι που θα βγουν προς τα έξω

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε  ο  Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΙΝΑΛ Λευτέρης Κρητικός, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην εκλογή νέων Νομαρχιακών και Τοπικών Επιτροπών του ΚΙΝΑΛ στις 8 Μαΐου:

«Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μπαίνει στην τελική ευθεία για την ανάδειξη των οργάνων του σε όλη την χώρα, στην εκλογή Συνέδρων για το 3ο Συνέδριο 20 με 22 Μαΐου, καθώς και για το όνομα της παράταξης μας».

Στην αναδιοργάνωση και την διαδικασία ανασυγκρότησης του κόμματος:

«Θα συσταθούν για όλη την Ελλάδα και ειδικά για την Κεφαλονιά  θα μιλήσω, θα ψηφιστεί η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή και θα συσταθούν Δημοτικές Οργανώσεις και στους 4 Δήμους, Αργοστόλι, Ληξούρι, Σάμη, Ιθάκη. Παράλληλα  με την διαδικασία αυτή, θα εκλεγούν και Σύνεδροι για το 3ο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ , 9 από τον Δήμο Αργοστολίου, 5 από Ληξούρι, 3 από Σάμη και 2 από την Ιθάκη. Θα υπάρχει και κάλπη για το όνομα της παράταξης που δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι επιλογές  που θα έχουμε για το ποιο όνομα να επιλέξουμε. Όλα αυτά μαζί θα είναι την Κυριακή 8 Μαΐου, οι χώροι θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση. Θα επιδιώξουμε γενικά να είναι οι χώροι που θυμάται ο κόσμος για την εκλογή Προέδρου . Υποψηφιότητα μπορεί να δηλώσει το οποιοδήποτε μέλος του ΚΙΝΑΛ, μέσω πόρου μας που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο  kinimaallagis.gr η στέλνοντας e mail με την αίτηση  στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..  Είναι μια πολύ απλή διαδικασία, απλώς πρέπει να θέσει υποψηφιότητα  μέχρι την Τετάρτη 04 Μαΐου  και ώρα 14:00. Δύναται κάποιος να είναι υποψήφιος κάνοντας αίτημα μέσω του site , αφού πρώτα γίνει μέλος. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής και όσοι εγγραφούν μέλη μέχρι και την ημέρα των εκλογών, 8Μαίου. Δεν μπορούν να ψηφίσουν οι φίλοι της παράταξης, ενώ στην εκλογή Προέδρου μπορούσαν. Υπάρχουν πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι που θέλουν να πλαισιώσουν τις Οργανώσεις».

Στην ενεργοποίηση νέων ανθρώπων μετά από τις επισκέψεις στελεχών του Κινήματος:

«Έχουν ενεργοποιηθεί και μάλιστα μετά την επίσκεψη του Δημήτρη Μάντζιου του Εκπροσώπου Τύπου, κάναμε 2 εκδηλώσεις ,η μία στο Ληξούρι  και ήταν πάνω από 100 άτομα στην κάθε μία. Πολύ ενθαρρυντικό για εποχές που ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από την πολιτική. Αυτό σημαίνει ότι  η δουλειά που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα, ειδικά τον τελευταίο 1μιση χρόνο που και εγώ είμαι ο Γραμματέας της Νομαρχιακής , αποτυπώνεται πλέον και με την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Η αυτοοργάνωση που είναι και το σύνθημα αυτής της εκλογικής διαδικασίας ,κάτι που είχε συμβεί στη γέννηση του ΠΑΣΟΚ , είναι πολύ σημαντική, για  να ξαναχτίσουμε την επαφή μας με την κοινωνία. Είναι ανάγκη να έχουμε προσωπική επαφή και αυτό προσπαθούμε να ξαναχτίσουμε και είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν στις Οργανώσεις να έχουν όρεξη και να το αγαπάνε.».

 

Στην έως τώρα θητεία του ως Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής:

«Παλαιότερα έβλεπες πολύ σπάνια ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ, τώρα υπάρχουν 4-5 άνθρωποι που θα μιλήσουν, θα βγάλουν ανακοινώσεις , θα βγουν προς τα έξω. Δεν είμαι μόνο εγώ, απλά ίσως η δική μου παρουσία έδωσε και μια ώθηση σε κάποια παιδιά από τη νεώτερη γενιά να ασχοληθούν πιο ενεργά.  Μπαίνουν στην διαδικασία  βλέποντας ότι και  εγώ προσωπικά αλλά και όλη η ομάδα που ασχολούμαστε με το χώρο αυτό , έχουμε δώσει ανανέωση στο χώρο Είναι ένα μεγάλο στοίχημα και για μένα, γι αυτό  και θα συμμετέχω και στις εκλογές αυτές,  το να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε εδώ κι 1μιση χρόνο και αυτό να πλαισιωθεί από ακόμα περισσότερους ανθρώπους  σοβαρούς και όχι καιροσκόπους, για να ανασυσταθεί ο χώρος σοβαρά και να προσφέρουμε. Ο καθένας κρίνεται,  από την ενηλικίωση μου είμαι σταθερός σ αυτό το χώρο και εκτιμώ πάρα πολύ στους ανθρώπους την σταθερότητα. Είμαστε σ αυτό το χώρο και πιστεύουμε ιδεολογικά ότι η Σοσιαλδημοκρατία  θα δώσει απαντήσεις στα οξυμένα προβλήματα που και η Κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει μια σκληρή πολιτική που δύσκολα μπορεί να επιβιώσει κάποιος και ο ΣΥΡΙΖΑ που πολύ πρόσφατα κυβέρνησε , απαγοήτευσε. Είναι η κατάλληλη στιγμή το ΠΑΣΟΚ να απευθυνθεί στην κοινωνία».

Στις άλλες Τοπικές Οργανώσεις στην Κεφαλονιά:

«Τις θεωρώ αρκετά υποτονικές . Η ΝΔ μπορεί σε ένα επίπεδο φιλανθρωπικής δράσης να έχει παρουσία, το αναγνωρίζουμε και θα πρέπει και τα υπόλοιπα κόμματα να υιοθετήσουμε τέτοιες δράσεις, όμως πολιτικά, είναι μια Κομματική Οργάνωση μηδέν. Δεν θα δεις κάποια παρέμβαση, μια ανακοίνωση, έχουνε και τα εσωτερικά τους προβλήματα με τα Αυτοδιοικητά και τον Βουλευτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολλές φορές μια απλή αναπαραγωγή κεντρικών δελτίων τύπου του κόμματος. Αυτό που λείπει είναι η παρεμβατικότητα και η δημιουργία πολιτικής. Αυτό απαιτεί ιδέες και ανθρώπους που μπορούν να το κάνουν. Η διαφορά μας με τις υπόλοιπες τοπικές οργανώσεις στην Κεφαλονιά , είναι ότι καταφέραμε να παράγουμε πολιτική. Είναι σημαντικό να υπάρχει παρουσία παντού και το κόμμα όταν βλέπει μια οργάνωση που δεν είναι νεκρή πολιτικά, έρχονται και με μεγαλύτερη ευκολία  άνθρωποι από το κόμμα εδώ. Μας δίνει δύναμη το να έχουμε και με το κόμμα μια καλή σχέση».

Στο αν θα εκτιμηθεί η απόδοση της Νομαρχιακής Επιτροπής από τα μέλη στην κάλπη:

« Υπάρχει μία μεγάλη συμμετοχή, πάντα η κάλπη είναι κάτι απρόβλεπτο, ελπίζω ότι θα εκτιμηθεί η προσπάθεια που όλοι μας συλλογικά κάναμε το τελευταίο διάστημα για να αλλάξουμε την εικόνα του ΠΑΣΟΚ στα νησιά μας».

 Στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει την ανάσα του ΚΙΝΑΛ:

« Είναι σίγουρο, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μία διαδικασία εσωστρέφειας και όχι σε μια πολιτική διαδικασία. Εσωστρέφειας γιατί μειώνονται τα ποσοστά του, περίμενε ότι επειδή υπάρχει μια δυσαρέσκεια για την Κυβέρνηση θα πέσει σαν ώριμο φρούτο και θα επιστρέψει ως εναλλακτική λύση στην εξουσία. Δεν συμβαίνει αυτό, υπάρχει γκρίνια, με την απλή αναλογική θα έχει και λιγότερους Βουλευτές , αντιθέτως με τα δημοσκοπικά δεδομένα αυτή τη στιγμή, το ΚΙΝΑΛ θα διπλασιάσει , ίσως και παραπάνω τους Βουλευτές του. Σίγουρα νιώθε καυτή την ανάσα του ΚΙΝΑΛ, σίγουρα βλέπει ότι ένα κομμάτι ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ και όλα είναι πιθανά και ανατρέψιμα».

 Στις παρεμβάσεις των τοπικών Κομματικών Οργανώσεων:

« Δεν ξέρω πως λειτουργούν τα υπόλοιπα κόμματα, αν ένα κείμενο περνάει από κομματικό έλεγχο, όμως έχει σημασία η παραγωγή σκέψης που γεννάει πολιτική. Αυτό δεν νομίζω ότι το έχουν καταφέρει τα υπόλοιπα κόμματα. Το ΚΚΕ έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο δράσης, βέβαια κι αυτό έχει εγκλωβιστεί σε ένα παραδοσιακό τύπο πολιτικής. Δεν ξέρω αν αρκείται σ αυτό, αν δεν θέλει να μεγαλώσει το κοινό του, αν δεν μπορεί, έχει έναν συγκεκριμένο κινηματικό τρόπο  ο οποίος είναι αξιοθαύμαστος σε ένα βαθμό, είναι το μόνο κόμμα που συγκροτημένα κατεβαίνει στο δρόμο, αλλά οι παρεμβάσεις του είναι επίσης περιορισμένες . Το κόμμα του Βελόπουλου έχει αρκετές ερωτήσεις στη Βουλή που αφορούν την Κεφαλονιά,  αναγνωρίζουμε αυτό που προσπαθεί ο καθένας, είναι θετικό για τον τόπο».

Στις ερχόμενες Βουλευτικές εκλογές και σε τυχόν συνεργασίες:

«Πιστεύω ότι στις ερχόμενες εκλογές το ΚΙΝΑΛ  θα διπλασιάσει και πάνω τα ποσοστά του. Βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα ο Μητσοτάκης αναζητά σωσίβια και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΚΙΝΑΛ , γιατί δεν θέλει να πάρει την πολιτική ευθύνη γι αυτά που θα δούμε και γι αυτά που ζούμε ήδη. Θέλω να ελπίζω ότι το ΚΙΝΑΛ θα αυξήσει κατά πολύ τις δυνάμεις του, δεν ξέρουμε τι θα βγει ως εκλογικό αποτέλεσμα , όμως νομίζω ότι περνάει η περίοδος των μονοκομματικών Κυβερνήσεων  και θα έχουμε αναγκαστικά Κυβερνήσεις Συνεργασίας. Ένα μικρό κόμμα που πηγαίνει με ένα μεγαλύτερο, το είδαμε στο παρελθόν ,διαλύεται. Θέλει προγραμματικές συμφωνίες, διαδικασίες που ακόμα η χώρα μας δεν έχει αντιμετωπίσει. Θεωρώ ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα μπει σε τέτοιες λογικές και θα μπορέσει  να είναι πλειοψηφική δύναμη τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250