Μιχάλης Κόμης στον COSMOS 96,5 : Αγαπάμε το νησί μας και προσφέρουμε ότι μπορούμε

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 11:25

Μιχάλης Κόμης στον COSMOS 96,5 : Αγαπάμε το νησί μας και προσφέρουμε ότι μπορούμε

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Μιχάλης Κόμης ένας εκ των ιδρυτών της ομάδας Vibrant Kefalonia, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη εθελοντική δράση της ομάδας για τα ζώα.

«Υπήρχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση την πρώτη εβδομάδα, γι αυτό το λόγο δώσαμε και μία παράταση , την οποία δεν έχουμε προλάβει να τη επικοινωνήσουμε όπως θα θέλαμε. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πολύ χαρούμενοι μέχρι στιγμής με την ανταπόκριση του κόσμου. 

Πώς ξεκίνησε αυτή η εθελοντική δράση: «Μιλήσαμε 1η του μήνα με την κ. Μαρίνα, την υπεύθυνη του Animal Rescue, μας εξέφρασε την ανάγκη της για βοήθεια και εμείς ανταποκριθήκαμε. Εκμεταλλευόμαστε όσο μπορούμε με καλό τρόπο την δυναμική που έχουμε μέσα από τα social media και την κεφαλαιοποιούμε κάνοντας κάτι καλό. 

Η συνδρομή στο Animal Rescue , είναι καθαρά μια εθελοντική δράση. Η  αλήθεια είναι ότι πολλές φορές κάποιες δράσεις μπορεί να παρεξηγούνται, μας μπερδεύουν με ΜΚΟ η οτιδήποτε άλλο, δεν είμαστε τίποτα τέτοιο , είμαστε απλά μία ομάδα ανθρώπων , ντόπιων , που αγαπάνε το νησί  και προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να προσφέρουν ότι μπορούν. 

Αγαπάμε και τα ζώα, δεν θέλω να ανοίξω καθόλου το κεφάλαιο το ποιος φταίει, γιατί φταίει, για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ΑΡΚ, αυτό είναι ένα κεφάλαιο που οι ιθύνοντες πρέπει να ασχοληθούν . 

Εμείς πήραμε αυτή την πρωτοβουλία , ελπίζουμε αυτά τα λίγα η τα πολλά η όσα μαζέψουμε , να είναι χρήσιμα στα χέρια των ανθρώπων οι οποίοι είναι εκεί και μέρα νύχτα προσπαθούν να εξυπηρετήσουν ένα σωρό ζωάκια και προχωράμε».

Έχουμε γράψει στις σελίδες μας στο fb και στο intagram, αλλά και κάποια ειδησεογραφικά site της Κεφαλονιάς έχει προωθήσει τη δράση αυτή  γράφουμε αναλυτικά τι χρειαζόμαστε. 

Αναφέρω ενδεικτικά τροφές, ρουχισμός, γάντια, τσάπες, καρότσια, πιατάκια για σκύλους, αλλά και φάρμακα για σκύλους, τα κλασικά που χρειάζονται οι άνθρωποι αυτοί για να εξυπηρετήσουν τα ζωάκια»

Οι επόμενες δράσεις: « Ετοιμάζουμε πολλά πράγματα, συνεργαζόμαστε άμεσα με την μη κερδοσκοπική εταιρείας ΕΝΑΛΕΙΑ, που έχει να κάνει με καθαρισμούς θαλασσών , εντάσσοντας τους ψαράδες σ αυτό το concept, δηλαδή να βοηθάνε οι ψαράδες στο να μειωθεί αυτό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αυτή τη στιγμή, έχουμε αναλάβει το συντονιστικό με τους ψαράδες οι οποίοι μας εξυπηρετούν και μας πηγαίνουν σε παραλίες της Ιθάκης. Έγιναν 2 καθαρισμοί τον Απρίλη και τον Μάρτη που δεν τους έχουμε επικοινωνήσει ακόμα. Στην Κεφαλονιά μέσα στον Μάιο θα γίνουν σίγουρα κάποιοι καθαρισμοί και σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Αργοστολίου».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250