Στο Ληξούρι o βουλευτής για το Φιλανθρωπικό Παζάρι της Ένωσης ΑΜΕΑ «Υπερίων» και τη νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 18:35

Στο Ληξούρι o βουλευτής για το Φιλανθρωπικό Παζάρι της Ένωσης ΑΜΕΑ «Υπερίων» και τη νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Το απόγευμα της Κυριακής 10/4 είχα τη χαρά να βρεθώ στο Φιλανθρωπικό Παζάρι της Ένωσης ΑΜΕΑ «Υπερίων» στο Ληξούρι.

Από τη Πρόεδρο κ. Σοφία Μαροπούλου, ξεναγήθηκα στους χώρους της υπερσύγχρονης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της Ένωσης όπου, άμεσα, πρόκειται να φιλοξενήσει 5 ωφελούμενους ΑμΕΑ. Εκεί συνομίλησα τόσο με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης όσο και τους άμεσα ωφελούμενους της δράσης οι οποίοι και πρόκειται να εγκατασταθούν στο νέο τους σπίτι.

Πρόκειται για δράση που στόχο δεν έχει άλλο από το να παραμείνουν οι φιλοξενούμενοι στον τόπο τους, σε μια κατάλληλα οργανωμένη κατοικία με το απαραίτητο, εξειδικευμένο, προσωπικό, απολαμβάνοντας όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που θα απορρέουν από τη συγκατοίκησή τους με άλλους.

Μάλιστα, έχει σημασία το γεγονός πώς πρόκειται για χώρο τον οποίο οι φιλοξενούμενοι αισθάνονται ιδιαίτερα οικείο. Αυτή είναι και η βασικότερη κατεύθυνση που η ίδια η υφυπουργός για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου έχει διατυπώσει ως προγραμματική θέση του Υπουργείου Εργασίας.

Από το Ληξούρι ξεκινά μια πρότυπη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Στην Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης «Υπερίων» εκφράζω τα συγχαρητήριά μου για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν, .

Από τη πρώτη στιγμή της κοινοβουλευτικής μου θητείας παραμένω σταθερά δίπλα τους για τη βελτίωση της θέσης των συμπολιτών μας ΑμεΑ.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Υπεριων 10.4.22 1Υπεριων 10.4.22 2Υπεριων 10.4.22 3Υπεριων 10.4.22 4Υπεριων 10.4.22 5Υπεριων 10.4.22 6Υπεριων 10.4.22 7




00 inkefalonia general ad 300X250