Απαντήσεις Μαρτίνη μέσω του COSMOS 96,5 για το οικόπεδο του Νοσοκομείου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 12:19

Απαντήσεις Μαρτίνη μέσω του COSMOS 96,5 για το οικόπεδο του Νοσοκομείου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα»,  φιλοξενήθηκε  ο Διοικητής του ΓΝ Αργοστολίου Δημήτρης Μαρτίνης  για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου υπέρ της παραχώρησης του οικοπέδου του Νοσοκομείου στο κέντρο της πόλης για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Ο κ. Μαρτίνης επικαλούμενος την τοποθέτηση του εκ μέρους του ΔΣ του Νοσοκομείου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Μαρτίου ανέφερε ότι κατά την άποψη του δεν συμπίπτουν οι απόψεις των δύο πλευρών , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποια αντίθεση με τον ειδικό αγορητή του θέματος κ. Διονύση Λυκούδη και συνολικά το Δημοτικό Συμβούλιο. Η διοίκηση του Νοσοκομείου όπως τόνισε είναι πάντα υπέρ της συνεργασίας και το αποδεικνύει συνεχώς και αναγνωρίζει την βοήθεια που του έχει προσφέρει ο Δήμος. Παρέθεσε ως παραδείγματα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για την οικονομική ενίσχυση των γιατρών που θα ανταποκρίνονταν στην τελευταία προκήρυξη και στην διάθεση του κτηρίου από την πλευρά του Νοσοκομείου του κτηρίου του ΚΕΘΕΑ για την στέγαση του ειδικού σχολείου των Περατάτων.

Ο κ. Μαρτίνης όπως δήλωσε γνωρίζει τις χρήσεις που αφορούν το οικόπεδο το συγκεκριμένο, όμως θεωρούν, ότι οι κοινωφελείς και εκπαιδευτικές χρήσεις τύπου ΝΕΛΕ ,επιτρέπουν την λειτουργία του ΔΙΕΚ στο χώρο και δεν παραβλέπουν ότι θα χρειαστεί σίγουρα να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις των χρήσεων γής. Μνημόνευσε προς τούτο το αίτημα του Δήμου προς το Νοσοκομείο το 2018 να αποχαρακτηρίσει το εν λόγω ακίνητο για τη στέγαση υπηρεσιών του και την στέγαση πολιτιστικών  δραστηριοτήτων του Δήμου. Παλαιότερα το αίτημα για Νηπιαγωγείο, για ΚΑΠΗ και το Νοσοκομείο το παραχώρησε, το αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  το 1984, το αίτημα ακόμα και για κέντρο ζωονόσων από την τότε Νομαρχία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δηλαδή  για ότι μας λείπει, ζητάμε αυτό το οικόπεδο.»

Τον Αύγουστο του 2019 όπωςενημέρωσε,έγινε για πρώτη φορά αίτημα με διάθεση του οικοπέδου για να γίνει πάρκινγκ αυτοκινήτων  , στην συνέχεια έγινε αίτημα για προσωρινή χρήση και όπως σημείωσε, κατανοούν την ανάγκη για πάρκινγκ , κατανοούν ότι υπάρχουν οικονομικές ανάγκες που στηρίζουν του δημότες του Αργοστολίου, όμως υπάρχει και ο τομέας της υγείας, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός, χρειάζεται την βοήθεια όλων και είναι προς το συμφέρον όλων

Όσον αφορά απόφαση του προηγούμενου ΔΣ του Νοσοκομείου , ο κ. Μαρτίνης ενημέρωσε ότι εκεί αναφέρεται πως είναι θετικό το ΔΣ σε κάποια μορφή συνεργασίας προκειμένου να αξιοποιηθεί το ακίνητο, δεν μιλάει για τι είδους αξιοποίηση και εξήγησε ότι αξιοποίηση είναι και το πάρκινγκ και το ΔΙΕΚ. « Το σημερινό ΔΣ, επειδή έχει δεχθεί αυτό το αίτημα, αποφάσισε ομόφωνα ότι αξιοποίηση είναι αυτή που προανέφερα και ότι και το Νοσοκομείο πρέπει να έχει κάποιο όφελος .Ούτως η άλλως, οι κοινωφελείς χρήσεις δεν προβλέπουν ούτε τη χρήση πάρκινγκ. Αφορούν εκπαιδευτικές χρήσεις και χώρους  πρασίνου, γι αυτό το 2028 στο έγγραφο που μας απέστειλε ο Δήμος, ζητούσε να αποχαρακτηρίσουμε το ακίνητο. Τον αποχαρακτηρισμό αυτό, το ΔΣ του Νοσοκομείου αποφάσισε να τον κάνει τώρα. Πρέπει να δούμε ένα σχέδιο πιο μακροπρόθεσμα. Ναι, είναι ανακούφιση να γίνει κι ένα πάρκινγκ, είναι όμως η καλύτερη λύση; Αυτό δεν το ξέρω, ούτε μπορώ να εκφράσω την άποψη μου πάνω σ αυτό. Εκείνο που πρέπει να συζητήσουμε και ο Δήμος και το Νοσοκομείο, είναι να μας δοθεί τρόπος να αξιοποιηθεί το ακίνητο ,αλλά και για το πάρκινγκ.»

Ο κ. Μαρτίνης ενημέρωσε ότι υπάρχει αίτημα ιδιώτη για το ένα από τα δύο οικόπεδα για δική του χρήση, όμως δεν υπάρχει καμία θετική απόφαση, ούτε σκέψη γι αυτό, γιατί έτσι κι αλλιώς, πρέπει να γίνει αποχαρακτηρισμός πρώτα και μετά μειοδοσία.

Τέλος ο κ. Μαρτίνης για τις αυξανόμενες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας  στην καθημερινότητα του σε χώρους στάθμευσης, αλλά και σε περιόδους αύξησης των επισκεπτών ,έδωσε το στίγμα της Διοίκησης του Νοσοκομείου, που είναι  να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών για την κάλυψη και των τουριστών  και να ξεκινήσει η λειτουργία της ΜΕΘ με αποτέλεσμα να χρειάζεται ζωτικός χώρος στον χώρο του νοσοκομείου που καταλαμβάνεται από δραστηριότητες οι οποίες είναι άσχετες με το νοσηλευτικό έργο. Η προσπάθεια του ΔΣ είναι να δοθεί ζωτικός χώρος στο Νοσοκομείο που είναι προς στο συμφέρον και των πολιτών και υπάρχει ανάγκη για επέκταση του Νοσοκομείου.

Κλείνοντας ο κ. Μαρτίνης δήλωσε ότι το ΔΣ του Νοσοκομείου είναι να υπάρχει μια συνεργασία με το Δήμο , υπάρχει πεδίο συνεννόησης  για να βοηθηθεί και η ποιότητα ζωής και η υγεία και μπορεί να βγει κάτι καλό.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250