Επικίνδυνη στροφή πριν την Άσσο - Κραυγή απόγνωσης από τον Πρόεδρο της περιοχής στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 12:18

Επικίνδυνη στροφή πριν την Άσσο - Κραυγή απόγνωσης από τον Πρόεδρο της περιοχής στον COSMOS 96,5

O πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Άσσου Χρήστος Κοκκόλης φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Άσσος, λίγο διάστημα πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

«Η στροφή αυτή είναι 500 μέτρα πριν μπούμε στο χωριό. Είναι η τελευταία πριν το χωριό και μετά τον Ιανό βάλαμε και κάποια δίχτυα. Επειδή να νερά που κατεβαίνουν αναγκάζονται να πέσουν εκεί και το μέρος είναι μπαζωμένο (με χώματα από οικοδομές και άλλα υλικά), ο δρόμος μάλλον έγινε λίγο πιο έξω και πάτησε σε αυτά τα σημεία. Το μέρος εκεί φεύγει. Έχω κάνει αιτήσεις και στον Δήμο και στην Περιφέρεια για την επικινδυνότητα του σημείου. Στην Ελλάδα όμως πρώτα πρέπει να γίνει ένα ατύχημα και μετά να τραβάμε τα μαλλιά μας. Μετά τον Ιανό το πρόβλημα έγινε τεράστιο».

«Ο δρόμος είναι κούφιος από κάτω. Ένα φορτηγό να περάσει από εκεί ή να συναντηθούν δύο αυτοκίνητα, το ένα θα καταλήξει στην θάλασσα. Ο δρόμος είναι περιφερειακός. Έχω μιλήσει με τον κο Τραυλό, προτείνοντας του να δοθεί από τους ιδιοκτήτες της από πάνω πλευράς ένα κομμάτι και να μπει ο δρόμος προς τα μέσα. Είναι χρονοβόρο να γίνει ένα τοιχίο και γι΄ αυτό  σκέφτηκα την απαλλοτρίωση. Βέβαια, εγώ ρώτησα  τους ιδιοκτήτες, αλλά επειδή οι κληρονόμοι είναι πολλοί δεν συνεννοούνται».

«Πρέπει κάτι να γίνει… Αν μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποιο ατύχημα, είναι Θεϊκή παρέμβαση. Το καλοκαίρι όμως κατεβαίνουν 20 λεωφορεία τη μέρα, να γίνει τίποτα και να έχουμε 50 νεκρούς… Είναι ένα ζωτικής σημασίας σημείο και πρέπει να μεριμνήσουμε. Έχω ετοιμάσει πάλι μια αίτηση και ετοιμάζομαι να την κοινοποιήσω στην Αντιπεριφέρεια».

Παρακάτω φωτογραφίες από το σημείο που αναφέρει ο πρόεδρος

assos strofi1assos strofi2assos strofi3assos strofi4assos strofi5assos strofi6assos strofi7

 

 

Ζημιές Ιανού και αποζημιώσεις

«Στην Άσσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πάρει ακόμα αποζημιώσεις από τον Ιανό. Όταν ήρθε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό εδώ, του είπα για τις αποζημιώσεις και μου έδωσε τα τηλέφωνά του, αλλά δεν θέλω να ζαλίζω κανέναν, γιατί θεωρούμε ότι αυτά τα αναλαμβάνουν οι τοπικοί φορείς, τους οποίους έχουμε εξουσιοδοτήσει…Κουκουλώσαμε λίγο την Άσσο στην πλατεία, τη μισή μάντρα της παραλίας, κάναμε και έναν δρόμο και πάει το κονδύλι. Τώρα δεν υπάρχουν λεφτά. Με την δικαιολογία ότι είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, θα έπρεπε να έχουν κάνει την Κεφαλονιά, Μόντε Κάρλο».

Αφαλάτωση Άσσου

«Η πολυπόθητη αφαλάτωση, έχει κολλήσει! Στην αποκεντρωμένη διοίκηση έγινε ένσταση γιατί κάποιοι θεωρούν ότι το σημείο δεν είναι σωστό, γιατί είναι ειδυλλιακό και απείρου κάλλους… Είμαστε διχασμένες προσωπικότητες στην Άσσο. Την αγαπάμε, αλλά την αγαπάνε και αυτοί που την επισκέπτονται κάθε χρόνο, αφήνουν τα λεφτά τους και θέλουν να βλέπουν κάτι καλό στην περιοχή τους. Υπάρχουν και αυτοί που αγαπούν την Άσσο  και έδωσαν και λεφτά για να γίνουν πράγματα».

Δεν υπάρχουν χρήματα για έργα

«Ούτε καθαριότητα δεν έχουμε αυτή τη στιγμή. Ο Δήμαρχος λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα, η Διαδημοτική λέει το ίδιο. Βάζουμε λεφτά και από την τσέπη μας για να κάνουμε έργα. Φτιάξαμε 5 πόρτες στις εκκλησίες του χωριού, κόψαμε δέντρα, κάναμε αποκατάσταση των νεκροταφείων… Ότι λεφτά είχαμε τελείωσαν. Τον Χειμώνα είμαστε 30 άτομα στο χωριό και ότι μπορούμε το κάνουμε μόνοι μας. Βοηθώντας ο ένας τον άλλο, βοηθάμε τον εαυτό μας».

Ακολουθεό το ηχητικό




00 inkefalonia general ad 300X250