Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης για τις απολύσεις ανεμβολίαστων στις δημόσιες μονάδες Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022 10:28

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης για τις απολύσεις ανεμβολίαστων στις δημόσιες μονάδες Υγείας

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ                                                              

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς–Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, να μην επιτρέψει την επιστροφή στην εργασία, στους συμβασιούχους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή σε όλη τη χώρα και στο νησί μας στις δημόσιες μονάδες Υγείας, μετά τη λήξη των συμβάσεών τους στις 31/3/2022.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει μετατρέψει εδώ και 15 μήνες τα περισσότερα νοσοκομεία μόνο για COVID, που κλείνει τμήματα και κλινικές, που δεκάδες ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ, που διαψεύδονται ξανά τα σενάριά της περί «τέλους της πανδημίας», που μπαίνουν σε ισχύ τα νέα βάρβαρα μέτρα της μείωσης της καραντίνας και τα «πρωτόκολλα» υπερ-μετάδοσης σε σχολεία και χώρους δουλειάς κ.α., στοχοποιεί τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή, θέλοντας να αποπροσανατολίσει για όλες τις παραπάνω ευθύνες της.

Αντί να τους επαναφέρει με όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης (πραγματοποίηση αναγκαίων προληπτικών τεστ, ουσιαστική προσωποποιημένη ενημέρωση - συζήτηση για τους λόγους που πρέπει να εμβολιαστούν, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, μέτρα προστασίας κ.α), ουσιαστικά χρησιμοποιεί ως πρόσχημα ότι είναι ανεμβολίαστοι για να τους απολύσει, να μην τους αποζημιώσει και να μην τους αναγνωρίσει ως συντάξιμο χρόνο το διάστημα της αναστολής. Πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα μεθοδεύει ως «τυπικό προσόν» τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ώστε όσοι δεν θα το διαθέτουν, να μην παραμείνουν στο σύστημα!

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, όπως και πολλοί άλλοι από διαφορετικούς κλάδους, βιώνουν χρόνια τώρα το μαρτύριο "της σταγόνας" που για να ανταποκριθούν στις πιεστικές ανάγκες της ζωής τους, εξαρτώνται κάθε λίγο και λιγάκι από το αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Πρόκειται για πολιτική που υλοποίησαν στο ακέραιο όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις προκειμένου να εξασφαλίζουν ακόμα πιο "φτηνούς" εργαζόμενους, σε ομηρία και εναλλασσόμενους μεταξύ ανεργίας και μισοεργασίας.

Είναι πλέον προφανές ότι η κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες και εκμεταλλευόμενη την πανδημία, προωθεί την στρατηγική «μεταρρύθμιση» συμπίεσης και έλεγχου των δαπανών στο χώρο της υγείας και όχι μόνο, μέσα από την τραγική υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση και ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Απαιτούμε:

  • Να επανέλθουν στην εργασία τους άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, με την πραγματοποίηση των αναγκαίων σε συχνότητα προληπτικών τεστ και με ουσιαστική προσωποποιημένη ενημέρωση - συζήτηση προκειμένου να εμβολιαστούν.
  • Να καταβληθεί το τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που αντιστοιχεί στο χρόνο εργασίας τους, πριν τεθούν σε αναστολή και ο χρόνος αυτός να αναγνωριστεί ως συντάξιμος.
  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες φύλαξης, σίτισης, καθαριότητας, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου από το Υπουργείο Υγείας.
  • Να μην υπάρχει καμία εμπλοκή, ανάθεση αυτών των υπηρεσιών σε εργολάβους επιχειρηματίες.
  • Να καταργηθεί και να μην εφαρμοστεί το μέτρο της οικονομικής ποινής στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

 

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 12/3/2022                                           

  Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς –Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250