ΑΔΕΔΥ: Kάλεσμα σε σύσκεψη για την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 13:00

ΑΔΕΔΥ: Kάλεσμα σε σύσκεψη για την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ μπροστά την μεθόδευση της κυβέρνησης της Ν.Δ. να  δώσει το τελικό κτύπημα στο ανθυγιεινό επίδομα, αφήνοντας εκτός ΒΑΕ χιλιάδες δικαιούχους συναδέλφους, καλεί σε συναγερμό όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.  

Συγκεκριμένα, η «ανεξάρτητη Επιτροπή» του υπουργείου Οικονομικών, που είχε συγκροτηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη  για την επανεξέταση του καθεστώτος των ΒΑΕ,  στην κατεύθυνση να  περικοπεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε πολλές ειδικότητες και χιλιάδες εργαζόμενους,  έδωσε πριν λίγο καιρό το πόρισμά της που ανοίγει το δρόμο για αυτήν την επιλογή.

Μπροστά σε αυτήν την προοπτική  Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ  ΚΑΛΕΙ  όλους   και όλες τις εργαζόμενες , ( καθαρίστριες στα σχολεία,  στα νοσοκομεία, στους Δήμους και την Περιφέρεια,  ΔΕ29 οδηγούς οχημάτων, ΥΕ γενικών καθηκόντων, ΔΕ24 Ηλεκτρολόγους, Δενδροκηπουρούς και εργάτες κήπων, ΔΕ30 τεχνίτες υδραυλικούς, ΔΕ28 χειριστές μηχανήματος έργου, τεχνίτες οχημάτων,  εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς  λειτουργούς, διαιτολόγους, φύλακες , διοικητικούς κ.λπ.)  σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΕΚΚΙ) την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 6.30 , προκειμένου να οργανώσουμε την αντίδρασή μας σε ένα ακόμη τερατούργημα.

Ως  Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε καμιά περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο. Δεν θα δεχτούμε μειώσεις στους μισθούς μας. Με τον αγώνα μας αυτές οι μεθοδεύσεις ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Απαιτούμε:

  • Να μην υπάρξει καμιά περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο, καμιά υποβάθμιση σε κατηγορία, καμιά μείωση μισθού.
  • Να ενταχθούν στους δικαιούχους του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας,   οι οποίοι  εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους  σύμφωνα με τα υπομνήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  • Να αυξηθούν τα χορηγούμενα επιδόματα, να γίνουν προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφαλείας, Μελέτες Επαγγελματικού Κινδύνου για κάθε θέση και χώρο εργασίας.
  • Να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας , που χρειάζονται κ.ά.

Αργοστόλι 28/2/2022                                    

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250