Η Γαστρονομική Κοινότητα Κεφαλονιάς τιμώμενη περιοχή στην Ho.Re.Ca 2022 (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 18:35

Η Γαστρονομική Κοινότητα Κεφαλονιάς τιμώμενη περιοχή στην Ho.Re.Ca 2022 (εικόνες)

Την Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου, στο Metropolitan Expo και κατά την διάρκεια της έκθεσης HO.RE.CA. παρουσιάστηκε από τον κ. Γιώργο Πίττα το βιβλίο του για τις Γαστρονομικές Κοινότητες  καθώς και το ομώνυμο πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει από το 2018.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η τοπική γαστρονομία  να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη κάθε περιοχής και μέσω αυτής να αναδειχθεί και η πολιτιστική ταυτότητα του. Για να πετύχει το πρόγραμμα θα πρέπει οι επαγγελματίες του ευρύτερου τομέα της γαστρονομίας (παραγωγοί, εστίαση, φιλοξενία) να συνεργαστούν για να συνδέσουν  την πρωτογενή παραγωγή  με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Στην εκδήλωση αυτή τιμώμενη περιοχή ήταν η Κεφαλονιά που αν και ενταχθήκαμε χρονικά τελευταίοι στο πρόγραμμα προχωρήσαμε με πιο ταχύ βηματισμό από άλλες κοινότητες.

Με την υποστήριξη του Δήμου Αργοστολίου και της Τουριστικής του Επιτροπής εκδόθηκε ο έντυπος Γαστρονομικός Οδηγός του νησιού μας, συνεργαζόμαστε με τον Σ.Ο.Κ. (Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς) και με την Αναπτυξιακή «Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλλονιάς και Ιθάκης»  για το πρόγραμμα «Ελλήνων Γεύσεις Εκλεκτές», ενώ βρισκόμαστε στην φάση καταγραφής των επαγγελματιών που τιμούν  την Κεφαλονίτικη γαστρονομία.

Την παρουσίαση για την Γαστρονομική Κοινότητα μας έκανε η Πρόεδρος Χαρίτου Κωνσταντίνα ενώ τον Σ.Ο.Κ εκπροσώπησε ο κ. Πετρακόπουλος.

Με το πέρας της εκδήλωσης στο μπουφέ που είχαμε επιμεληθεί προσφέρθηκε η παραδοσιακή μας Κρεατόπιτα, τοπικά κρασιά και γλυκίσματα.

Στην εκδήλωση από την Κεφαλονιά συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ της κοινότητας μας, κα Χαρίτου Κωνσταντίνα, και οι κκ Ανδρέας Παντελιός, Άγγελος Θεοδωρακάτος, Τιμοθεάτος Γεράσιμος. Επίσης ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κος Σπύρος Γαλιατσάτος, ο εκπρόσωπος του ΣΟΚ κος Πετρακόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δικτύου Κεφαλλονιάς & Ιθάκης Αλέξανδρος Κοψαχείλης και ο κ. Χρήστος Μαχαίρας σεφ του “MYTHOS” .

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.greekgastronomyguide.gr/h-kefalonia-timomeni-gastronomiki-koinotita-stin-horeca-2022/

IMG 0665processed 9f3fa9b5 dbbd 4901 91d9 f8df21efedbb yYM5cBTXprocessed 57ce4667 883a 4aea 8f91 50bb4d88a8cd xLiFaDkRprocessed ae88fc11 68a2 4a3c 817d 37a3f4245676 YUt6piQ4




00 inkefalonia general ad 300X250