ΚΚΕ: Η «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» της κυβέρνησης για την «Ιακωβάτειο» βιβλιοθήκη προσβάλει βάναυσα το λαό της Παλικής

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 08:19

ΚΚΕ: Η «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» της κυβέρνησης για την «Ιακωβάτειο» βιβλιοθήκη προσβάλει βάναυσα το λαό της Παλικής

Η «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» της κυβέρνησης για την «Ιακωβάτειο» βιβλιοθήκη προσβάλει βάναυσα το λαό της Παλικής.

          Το ΚΚΕ  κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή στις [6/12/2021] για το σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα της πλήρους αποκατάστασης του σεισμόπληκτου κτιρίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, αλλά και για την άμεση επισκευή της στέγης του Μουσείου Ληξουρίου όπου τώρα στεγάζεται η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη.                              ,                     

        Τι απάντησε όμως η υπουργός Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως και η κυβέρνηση;

 Απολύτως τίποτε!!! Αφού επανέλαβε την γνωστή πληροφορία ήδη από την ερώτησή μας ότι δηλαδή βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης του σεισμόπληκτου κτιρίου, «ξέχασε» να αναφέρει  ότι πρόκειται για μια μελέτη που δεν αξιώθηκε οχτώ χρόνια τώρα να συντάξει το Υπουργείο παιδείας με τρεις κυβερνήσεις που πέρασαν, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι αρμόδιοι της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης να προστρέξουν σε ιδιωτικό φορέα για τη χρηματοδότησή της!!!

          Ουδεμία όμως απάντηση δεν έδωσε για τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε άμεσα να υλοποιηθεί η εφαρμογή της μελέτης, η οποία μέχρι τον Απρίλη του 2022 προβλέπεται να είναι έτοιμη. Καμιά πρόβλεψη ή νύξη δεν έκανε, για  το απαραίτητο κονδύλι για την επισκευή του κτιρίου, που πραχτικά σημαίνει ότι θα περιμένουμε πολλά χρόνια ακόμη για να αποκατασταθεί το σεισμόπληκτο από το 2014 κτίριο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.

         Ουδεμία απάντηση επίσης δεν έδωσε για τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η άμεση επισκευή της στέγης του Μουσείου Ληξουρίου (ιδιοκτησίας του Δήμου Ληξουρίου), όπου αυτήν την περίοδο στεγάζεται η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη και που εξαιτίας της καταστροφικής επιδρομής του «Ιανού», εξακολουθούν τις βροχερές μέρες να μπαίνουν νερά στο εσωτερικό του κτηρίου με ανεπανόρθωτες ζημιές στο βιβλιακό και άλλο μουσειακό υλικό της.

          Κυβέρνηση και υπουργός Παιδείας, με την παραπάνω στάση τους δεν κάνουν μόνο σαφές ότι δεν δίνουν δεκάρα αν καταστραφούν βιβλία, αρχειακό υλικό και μουσειακά αντικείμενα σημαντικής αξίας, αλλά εμπαίζουν και από πάνω προκλητικά το λαό της Παλικής.

Η πολιτική «κόστους - οφέλους» με την οποία τόσο η σημερινή κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισαν και το συγκεκριμένο ζήτημα, αποδεικνύει ότι καμιά ανάγκη που αφορά το λαό και την νεολαία δεν είναι επιλέξιμη από την πολιτική τους. Την ώρα που μοιράζουν ενισχύσεις και επιδοτήσεις εκατομμυρίων όπως απαιτεί το νέο “new dell” και η «ανάπτυξη» των κερδών ομίλων και που θα αποτελέσει για το λαό ένα νέο υπερμνημόνιο, δεν βρίσκεται δημοσιονομικός χώρος για την ασφαλή και άρτια λειτουργία μιας ακόμη υποδομής πολιτισμού και εκπαίδευσης όπως είναι μια επαρχιακή Δημόσια Βιβλιοθήκη- μουσείο, η «Ιακωβάτειος».

Τα συμπεράσματα ανήκουν στο λαό. Άλλωστε, το ταξικό περιεχόμενο της γενικότερης αλλά και ιδιαίτερα της εκπαιδευτικής πολιτικής, το ζούμε καθημερινά και διαχρονικά αφού οι αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση είναι στρατηγικού χαρακτήρα και τις υλοποιούν απαρέγκλιτα όλες οι αστικές κυβερνήσεις είτε με αριστερό είτε με νεοφιλελεύθερο πρόσημο.

Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης το ΚΚΕ.

11/2/2022




00 inkefalonia general ad 300X250