Σαμούρης στον COSMOS 96,5 : Αλλάζουν 35 φωτιστικά στον Περιφερειακό - Τέλος η στάθμευση πίσω από τον Άγιο Σπυρίδωνα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:17

Σαμούρης στον COSMOS 96,5 : Αλλάζουν 35 φωτιστικά στον Περιφερειακό - Τέλος η στάθμευση πίσω από τον Άγιο Σπυρίδωνα

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου τoυ Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης  για θέματα που αφορούν στον τομέα αρμοδιότητας του. 

Συνοπτικά: 

Για τις πλακοστρώσεις των πεζοδρομίων που είναι σε εξέλιξη στον δήμο Αργοστολίου ενημέρωσε ότι θα συνεχιστούν όπου είναι αναγκαίο να γίνουν τέτοιου τύπου διορθωτικές καλύψεις  και σχολίασε τα προβληματικά πεζοδρόμια που υπάρχουν  στην πόλη ,τα οποία καταλήγουν να είναι μη προσπελάσιμα και όσον αφορά το πλάτος τους αλλά και λόγω των  δενδροφυτεύσεων και του δικτύου της ΔΕΗ .

Ενημέρωσε επίσης ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αργοστολίου που ψηφίστηκε πρόσφατα και  το οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών όσον αφορά τα ενταγμένα έργα που θα εκτελεστούν, θα αναμορφώσει το Αργοστόλι.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο θα μπει σε άλλο πρόγραμμα το οποίο θα αφορά το δημοτικό οδικό δίκτυο και είναι στον προγραμματισμό του Δήμου.

Για το αποχετευτικό Δίκτυο του Αργοστολίου ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά παλιά σπίτια ακατοίκητα που δεν είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο και γίνονται παρεμβάσεις στους δρόμους όταν πουληθούν και κατοικηθούν και η επαναφορά των δρόμων στην πρότερη κατάσταση τους είναι προβληματική. Συναπτά πρόσθεσε ότι επειδή επίκειται η ασφαλτόστρωση δρόμων στη πόλη θεωρεί ότι η Τεχνική Υπηρεσία και η υπηρεσία της οποίας προΐσταται θα ενημερώσουν για να γίνουν συνδέσεις ή αναμονές  από την ΔΕΥΑΚ για να μην επαναληφθεί το θέμα.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμούρης αναφέρθηκε στα όσα έχει προγραμματίσει η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου που είναι υπό την ευθύνη του.

Εκτεταμένες εργασίες στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ εν όψει της στέγασης σ αυτό του Ειδικού Σχολείου Περατάτων, η αντικατάσταση 35 ιστών  φωτισμού στον Περιφερειακό Αργοστολίου τους οποίους έχουν ήδη προμηθευτεί, έχουν ήδη γίνει παρεμβάσεις σε  μονοπάτια στον Κούταβο  ,το φύτεμα δέντρων στον χώρο το Κουτάβου (σ.σ. ολοκληρώθηκε) τις επικείμενες παρεμβάσεις στις γέφυρες και περίφραξη κλπ.

Ευχήθηκε να προκηρυχθούν οι θέσεις μέσω ΟΑΕΔ , να γίνουν προσλήψεις και εν όψει της Καλοκαιρινής περιόδου να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της εποχής. Ενημέρωσε επίσης ότι ως υπηρεσία είναι σε αναμονή προμήθειας μηχανημάτων , ήδη έχει παραληφθεί ένα περιστρεφόμενο μηχάνημα έργων , μέσα στον Φεβρουάριο θα παραλειφθούν και 3-4 φορτηγά, στην συνέχεια καινούριο σάρωθρο, ούτως ώστε οι υπηρεσίες προς τους πολίτες να είναι αυτές που τους αξίζουν μια και τα προηγούμενα 9 χρόνια περάσανε δύσκολα.

¨Όσον αφορά την σύνδεση των χωριών με λεωφορεία είπε ότι υπάρχει κανονικότητα και την καλοκαιρινή περίοδο θα υπάρχουν περισσότερες συνδέσεις και πρόσθεσε ότι και η δημοτική συγκοινωνία είναι στους στόχους τους, όμως πρέπει να ωριμάσουν πρώτα οι συνθήκες. Για το παράνομο παρκάρισμα που επιχειρείται όπισθεν του Αγίου Σπυρίδωνα ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών θα κλείσει τον δρόμο.

Τέλος για την σύσταση της Δημοτικής αστυνομίας ενημέρωσε ότι δεν έχει ακόμα εγκριθεί ο ΟΕΥ  και για την αποκομιδή βαρέων αντικειμένων ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερώνει την υπηρεσία καθαριότητας η να καταθέτει το αίτημα του στο  e-Argostoli.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250