Έξωση του Ιονίου Πανεπιστημίου από τη Γεωργική σχολή - Άμεση αντίδραση Καππάτου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:28

Έξωση του Ιονίου Πανεπιστημίου από τη Γεωργική σχολή - Άμεση αντίδραση Καππάτου

Στο θέμα που έχει προκύψει ανάμεσα στην Γεωργική Σχολή και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αναφέρθηκε ο βουλευτής Παναγής Καππάτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

«Έχω μια συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελος Συρίγο. Έχει προκύψει ένα θέμα, με μια αγωγή εξώσεως της Γεωργικής Σχολής προς το Πανεπιστήμιο  για το τμήμα το κτιριακό που βρίσκεται πάνω από τον δρόμο (τα κτίρια που βρίσκονται από κάτω ανήκουν στην ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου, έχουν αγοραστεί). Έληξε η μίσθωση που υπήρχε και έχει γίνει ένα μπέρδεμα για το ποσό της μίσθωσης, έτσι ώστε να μισθωθεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ενώ είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές σε ένα ποσό, βρέθηκε μια εκτίμηση από ορκωτό λογιστή η οποία έχει πάει στα “άστρα” το ποσό. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί έχει 40χιλ. ευρώ ενοίκιο το χρόνο, ένα κτίριο που βρίσκεται σε Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου».

«Θα συναντηθώ λοιπόν με τον Υφυπουργό κο Συρίγο και θα το συζητήσω με τον Υπουργό Εσωτερικών, γιατί είναι θέμα που αφορά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πρότεινα στην Γεωργική Σχολή, εφόσον πρόκειται για λειτουργία Πανεπιστημιακού τμήματος, να το δώσουν με χρησιδάνειο 5 ετών, διότι ήδη κατατίθεται μελέτη από το Πανεπιστήμιο να φτιαχτεί ένα νέο κτίριο άνω των 3.000 τ.μ. στο οικόπεδο του Πανεπιστήμιου, έτσι ώστε να μεταφερθούν όλες οι κτιριακές υποδομές εκεί. Άρα για τα επόμενα 5 χρόνια είναι πάρα πολύ σημαντικό να παραμείνει σαν μισθωτής ή σαν κάτοχος το Πανεπιστήμιο στον χώρο αυτό. Ελπίζω ότι η Γεωργική Σχολή – και επειδή το Συμβούλιο απαρτίζεται από ευαίσθητους ανθρώπους – θα το δει με την ανάλογη ευαισθησία».

«Είναι ένα σοβαρό θέμα γιατί πρόκειται για την διατήρηση ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, σε μια εποχή που τα επαρχιακά Πανεπιστήμια, έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα ύπαρξης. Το Πανεπιστήμιο έχει και άλλες προεκτάσεις οικονομικές και κοινωνικές. Και η πόλη μας έχει ανάγκη από τους φοιτητές. Είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα».

«Θετικά νέα έχουμε και με τις φοιτητικές εστίες. Το προχωράει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε όλα τα νησιά. Αυτό βέβαια θα γίνει με ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και θεωρώ ότι θα γίνει μέσα στην επόμενη εξαετία. Ο Πρύτανης κος Φλώρος το έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα καθώς θεωρεί πολύ σημαντική την ύπαρξη της εστίας  για την διατήρηση των Πανεπιστημιακών».




00 inkefalonia general ad 300X250