Ο Σταύρος Σπαθής στον COSMOS 96,5 εξηγεί τις αλλαγές στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:36

Ο Σταύρος Σπαθής στον COSMOS 96,5 εξηγεί τις αλλαγές στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ

Ο πρόεδρος της ΔΙΑ.Δ.Ε.Υ.Α.Κ Σταύρος Σπαθής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους, οι καταναλωτές θα λάβουν διπλό λογαριασμό. Παράλληλα ανέλυσε και τον νέο τρόπο πληρωμής με τον κωδικό RF.

Διπλοί λογαριασμοί – Πληρωμή με RF

«Οι λογαριασμοί θα είναι διπλοί, γιατί υπήρχε πρόβλημα με την αποστολή τους. Δεν είναι αύξηση του νερού, μη νομίσει κάποιος κάτι τέτοιο. Έχουμε δόση και διπλάσια προθεσμία αποπληρωμής. Το RF  είναι ένας κωδικός που μέσω του διατραπεζικού συστήματος, εισάγοντας τον θα πληρώνουν τον λογαριασμό. Οι υπόλοιποι κανονικά, με μετρητά. Στις προτεραιότητες μας είναι να υπάρξει και η πάγια εντολή πληρωμής, προς το παρόν όμως η πληρωμή θα γίνεται με τους τρόπους που υφίστανται».

Αποστολή λογαριασμών μέσω email

«Αυτή τη στιγμή και από τότε που παρέλαβα την ΔΕΥΑΚ, τα email που είχαμε (για να στέλνουμε ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς) ήταν πολύ λίγα έως ελάχιστα. Γίνεται μια προσπάθεια και στους λογαριασμούς πάνω γράφουμε “παρακαλείστε όπως μας στείλετε και το email σας”, ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να έχουμε τα email και να τα στέλνουμε έτσι. Όταν θα φτάσουμε να έχουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό email θα τα στέλνουμε έτσι».

Αναλύσεις λυμάτων

«Αναλύσεις στα λύματα γίνονται. Το ιικό φορτίο στο Αργοστόλι και στην ενότητα Ελειού – Πρόννων είναι χαμηλό και δεν ανιχνεύεται. Λίγο υψηλότερο είναι στο Ληξούρι και στην Σάμη, χωρίς όμως να είναι ανησυχητικό.  Ακόμα και τα σπίτια που δεν είναι συνδεδεμένα στο σύστημα αποχέτευσης, ελέγχονται, καθώς όταν αδειάζουν τα λύματα πάνε στον βιολογικό».

Εκλογή Σωτήρη Βλάχου

«Είναι πολύ σημαντικό να εκπροσωπούμαστε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. Μέσα από τις γνωριμίες, αλλά και από την προσπάθεια που έχει κάνει το επιμελητήριο, αναγνωρίστηκε και ο κος Βλάχος εξελέγη με 95% από τα Επιμελητήρια που ψήφισαν. Θα μπορούμε να έχουμε περισσότερη γνώση στον τομέα των επενδύσεων και της διεθνοποίησης. Υπάρχει και ενδιαφέρον από τους Κεφαλονίτες παραγωγούς να εξάγουν τα προϊόντα τους, οπότε θα βοηθηθούν».




00 inkefalonia general ad 300X250