Η ΕΛΜΕΚΙ χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών και καλεί σε συστράτευση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 12:12

Η ΕΛΜΕΚΙ χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών και καλεί σε συστράτευση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ χαιρετίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα η  πλειοψηφία των σχολείων του νομού μας. Τα ώριμα και δίκαια αιτήματα των μαθητών αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά την βασική αιτία των προβλημάτων στην εκπαίδευση, που δεν είναι άλλη από την εδώ και δεκαετίες ακολουθούμενη αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική που υποχρηματοδοτεί και κατηγοριοποιεί τα σχολεία, που υψώνει νέους φραγμούς και εμπόδια στην μόρφωσή τους.

Ιδιαίτερα φέτος η κατάσταση με τις επιλογές της Κυβέρνησης έχει φτάσει στο απροχώρητο :

  • Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών – εκπαιδευτικών, ενώ εν μέσω πανδημίας, εξαγγέλλει συγχωνεύσεις, σε πάνω από 1000 τμήματα στα σχολεία όλης της χώρας.
  • Αντί να στοχεύσει σε σοβαρή και επιστημονική ενημέρωση μέσα στα σχολεία για τον αναγκαίο εμβολιασμό στην ιδιαίτερη κατηγορία των εφήβων, στοχοποιεί τους γονείς γα το αν εμβολιάζουν ή όχι τα παιδιά τους,
  • Δεν προβαίνει σε νέους μόνιμους διορισμούς όταν είναι ακόμα χιλιάδες τα κενά εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα
  • Επιμένει στην απαράδεκτη Τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο καθώς και στην λαιμητόμο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που μόνο φέτος άφησε 40.000 μαθητές έξω από τις Σχολές. Και ο κατάλογος δεν τελειώνει…

Οι μαθητές έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει τον βαθειά αντιεκπαιδευτικό και αντιδραστικό περιεχόμενο της παραπάνω πολιτικής έκαναν την αρχή. Αυτό που χρειάζεται σήμερα  είναι η ενότητα στον αγώνα, έτσι ώστε Μαθητές – Γονείς και Εκπαιδευτικοί να ενώσουν δυνάμεις, ενάντια στο πογκρόμ των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και κυρίως ενάντια στη αντιδραστική «Αξιολόγηση» που κατηγοριοποιεί και υποβαθμίζει τα σχολεία, που βάζει νέους ταξικούς  φραγμούς κυρίως  για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών.  

Είναι ανάγκη σήμερα να αγωνιστούμε όλοι μαζί

  • για να καλυφθούν τα συγκεκριμένα κενά σε εκπαιδευτικούς και σε προσωπικό καθαριότητας.
  • Να παρθούν μέτρα ώστε να αραιώσουν τα πολυπληθή τμήματα και τα υπερφορτωμένα λεωφορεία.
  • Να γίνει πράξη η ενισχυτική διδασκαλία ώστε να καλυφθεί η ύλη που χάθηκε δύο χρόνια με το webex.
  • Να γίνει η αναγκαία ενημερωτική δράση μέσα στο σχολείο για τον εμβολιασμό, ελεγχόμενα μαζικά και δωρεάν τεστ από τον ΕΟΔΔΥ.

Είναι η ώρα της ευθύνης είναι η ώρα της δράσης. Καμιά αναμονή καμιά ελπίδα σε όσους επενδύουν στην στείρα αντιπαράθεση για το αν θα κλείσει ή όχι η κυβέρνηση τα σχολεία. Τώρα όλη η εκπαιδευτική κοινότητα όλος ο λαός, πρέπει να πάρει στα χέρια του την υπόθεση για να μην κλείσουν, αλλά και να μη μείνουν ξανά απροστάτευτα τα σχολεία μέσα στην πανδημία.

Αργοστόλι 11/11/2021

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250