ΕΛΜΕΚΙ: Πραγματοποιήθηκε μία από τις πιο μαζικές απεργίες των τελευταίων χρόνων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 08:52

ΕΛΜΕΚΙ: Πραγματοποιήθηκε μία από τις πιο μαζικές απεργίες των τελευταίων χρόνων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους απεργούς εκπαιδευτικούς στο νομό μας, που συμμετείχαν στην απεργία (11-10-21). Με πρωτόγνωρα ποσοστά που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, πραγματοποιήθηκε  μία από τις πιο μαζικές απεργίες και συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων, καθώς και μια δυναμική πορεία στους δρόμους του Αργοστολιού, με τη συμμετοχή  εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και  εργαζόμενων που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας.

Στην συγκέντρωση καταδικάστηκε ομόθυμα η πολιτική  που θέλει να μετατρέψει τα σχολεία σε επιχειρήσεις και τη μόρφωση σε εμπόρευμα, καθώς και οι «κατά παραγγελία» αποφάσεις των δικαστηρίων, που κρίνουν «παράνομη» την απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί και υποβαθμίζει τα σχολεία. Υιοθετήθηκαν και προβλήθηκαν τα αιτήματα για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, για ένα δωρεάν, σύγχρονο, δημόσιο σχολείο, που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, με εκπαιδευτικούς «όρθιους», πραγματικούς παιδαγωγούς και όχι σκυμμένους, απλούς διεκπεραιωτές των αντιλαϊκών πολιτικών. Καταγγέλθηκε επίσης, η επιχειρούμενη από το Υπουργείο παιδείας μαζική συγχώνευση δεκάδων τμημάτων σε όλο το νομό και εκατοντάδων σε όλη την χώρα, που αναγκάζει τους μαθητές να στοιβάζονται σε 27άρια και 28άρια τμήματα, υποθηκεύοντας την υγεία τους στις συνθήκες της πανδημίας αλλά και τις εκπαιδευτικές και μορφωτικές τους ανάγκες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, με κοινές πρωτοβουλίες με μαθητές και γονείς, γιατί οι εκπαιδευτικοί δε πρέπει και δεν θα είναι μόνοι τους απέναντι στην πάση θυσία επιδίωξη του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης να οικοδομήσουν το σχολείο του ανταγωνισμού, της ημιμάθειας και της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας.

Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Ενωμένοι τον αγώνα, για ένα σχολείο που θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση σε όλους, θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, θα είναι ένα πραγματικά ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν.

Αργοστόλι 11-1-2021

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250