Σημαντική προσφορά κεφαλονίτη της Αγγλίας για την Άσσο

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 12:45

Σημαντική προσφορά κεφαλονίτη της Αγγλίας για την Άσσο

Στην εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα” στον Cosmos 96,5 και στον Δημήτρη Αλοίζο, μίλησε ο Πρόεδρος της  τοπικής Κοινότητας Άσσου Χρήστος Κοκκόλης.

Ο κ.Κοκκόλης αναφερόμενος στην φετινή σεζόν ανέφερε ότι γενικά η βόρεια Κεφαλονιά είχε άνοδο στην τουριστική κίνηση απο τα μέσα Ιουλίου κι έπειτα και αυτό τόνωσε  την τοπική οικονομία και η Άσσος παρά τα προβλήματα στην παράκτια ζώνη μετά το πέρασμα του “Ιανού” είχε αύξηση στον θαλάσσιο τουρισμό.

Τόνισε ότι στον Δήμος Σάμης επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των επισκεπτών λόγω των μοναδικών φυσικών τοπίων που διαθέτει και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούν σωστά αποδεικνύοντας στους επισκέπτες ότι τα χρήματα που αφήνουν πιάνουν τόπο..

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα της ελλιπούς καθαριότητας στον Δήμος Σάμης και ευχαρίστησε  τον Τσάρλι Μενεγάτο  ο οποίος κατάγεται απο την Άσσο και διαμένει στην  Αγγλία για τα όσα έκανε για την ενίσχυση του οικισμού.Μέσω του λογαριασμού που άνοιξε  η Κοινότητα της Άσσου φρόντισε τα της καθαριότητας της.

Ο Τσάρλι Μενεγάτος δημιούργησε στο Λονδίνο μια ομάδα για την ενίσχυση της Άσσου μετά το πέρασμα του “Ιανού” .

Δώρισαν στον Δήμο Σάμης προκειμένου να τοποθετηθεί στην Άσσο έναν αυτόματο εξωτερικό Απινιδωτή και περιμένουν απο τον Δήμος Σάμης τις νόμιμες ενέργειες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της δωρεάς).

Τόνισε τις εκκρεμότητες που υφίστανται στην ΄Ασσο ,όπως η σήμανση, η μονοδρόμηση και ο απεγκλωβισμός του κεντρικού ιστού απο τα αυτοκίνητα.

Αναφέρθηκε στην στήριξη που έτυχε ο οικισμός απο την Δημοτική Αρχή της Σάμης για την αποκατάσταση των ζημιών απο τον “ΙΑΝΟ” και όσον αφορά τις αποζημιώσεις των πληγέντων,ενημέρωσε ότι ανακοινώθηκαν και κάποιοι ¨εξτρα”που το είχαν ανάγκη και ευχαρίστησε τους αρμόδιους παρόλο που ο ίδιος απορίφθηκε.

Τέλος ο κ.Κοκκόλης έθιξε την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου ενώ συνεχίζεται η τουριστική περίοδος  κάτι που έχει άσχημο αντίκτυπο στους επισκέπτες και έκανε έκκληση στο Δασαρχείο να προστατευτεί η περιοχή.




00 inkefalonia general ad 300X250