Αυτά τα γνωρίζετε για την εξωσωματική γονιμοποίηση;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 11:24

Αυτά τα γνωρίζετε για την εξωσωματική γονιμοποίηση;

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που σκέφτονται πολύ σοβαρά την εξωσωματική γονιμοποίηση, ύστερα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να κάνουν το δικό τους παιδί.

POLYZOS

Η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης μπορεί να μην είναι απλή, είναι όμως εύκολη και δεν βάζει την γυναίκα σε κίνδυνο. Το κόστος της δεν είναι απαγορευτικό για την μέση οικογένεια και γενικά θεωρείται μία πολύ-δοκιμασμένη μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με τεράστιες επιτυχίες.

Για να το έχετε πάρει απόφαση κι εσείς, σίγουρα έχετε μελετήσει αρθρογραφία, έχετε ρωτήσει τον γιατρό σας και άλλους γυναικολόγους, γενικά έχετε μία εικόνα των πραγμάτων.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές ακόμα πληροφορίες, μαζεμένες, για παραμέτρους που μπορεί να σας είχαν ξεφύγει!

Μεγαλύτερη επιτυχία, το καλοκαίρι

Ερευνητές από πανεπιστήμιο του Βελγίου, βρήκαν ότι οι πιθανότητες να πετύχει η εξωσωματική είναι περισσότερες το καλοκαίρι. Οι υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαιτέρως η πρόσληψη της βιταμίνης D φαίνεται να επηρεάζει ευμενώς την εξωσωματική. Λέγεται μάλιστα ότι αυτή η βιταμίνη αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης με φυσικό τρόπο.

Διατροφή με Ω3 λιπαρά οξέα

Εκτός από την υιοθέτηση των καλών συνηθειών στην διατροφή σας είναι πολύ σημαντικό να εντάξετε τα ω3 για την ενίσχυση της γονιμότητας που ρυθμίζουν τις αναπαραγωγικές ορμόνες.

Έλεγχος βάρους

Γυναίκες με φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να συλλάβουν γρηγορότερα από υπέρβαρες ή λιποβαρείς. Έτσι είναι φυσικό το βάρος να επηρεάζει και την επιτυχημένη εξωσωματική.

Επιλογή γιατρού που σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια

Ακόμα κι αν ο γιατρός που σας έχουν συστήσει θεωρείται από τους καλύτερους γυναικολόγους στην Ελλάδα, είναι πάρα πολύ σημαντικό να σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια και να σας ταιριάζει εσάς προσωπικά. Να νιώθετε άνετα και να μπορείτε να μοιραστείτε μαζί του τα πάντα. Μην ξεχνάτε ότι μαζί του θα πορεύεστε τους 9 μήνες της εγκυμοσύνης σας και φυσικά την πολύ σημαντική στιγμή του τοκετού!

Δρ. Πολύζος

Μαιευτήρας - Γυναικολόγος Αθήνα




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250