Αυτά είναι τα καλύτερα χρώματα για να βάψεις το σαλόνι σου, σύμφωνα με ειδικούς του real estate

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 13:11

Αυτά είναι τα καλύτερα χρώματα για να βάψεις το σαλόνι σου, σύμφωνα με ειδικούς του real estate

Το σαλόνι είναι το πιο πολύπλευρο δωμάτιο σε ένα σπίτι. Μπορεί να είναι ένας μεγάλος χώρος για καθιστικό, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη και πολλά άλλα.

Το χρώμα που θα βάψουμε το σαλόνι μας πρέπει να το επιλέξουμε προσεκτικά ώστε να ταιριάζει με το στιλ και τη χρήση που του έχουμε δώσει. Θέλουμε έναν όμορφο και ζεστό χώρο, που θα μας καλωσορίζει στο «καταφύγιό» μας.

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε επιλέξει λευκή ή off-white απόχρωση για το σαλόνι μας καθώς είναι safe, απλό και φθηνό, ωστόσο, τα δημοφιλή χρώματα φαίνεται ότι είναι άλλα, σύμφωνα με το Apartment Therapy.

Για παράδειγμα, αν το σαλόνι βρίσκεται σε ευάερο χώρο με πολλά παράθυρα, επίλεξε ένα χρώμα που ενισχύει το φως. Σύμφωνα με την μεσίτρια Maria Daou, προτίμησε ένα ζεστό μπεζ ή καφέ-γκρι, αν θες να του δώσεις μια πιο dark & cozy αίσθηση. Οι κίτρινοι τόνοι σε αυτά, βοηθούν το φως να μεταφερθεί σε όλο το δωμάτιο χωρίς να το κάνει υπερβολικό.

Το λευκό δίνει την αίσθηση «του δωματίου πολλαπλών χρήσεων». Αντίθετα, αν σου φαίνεται βαρετό, μπορείς να πειραματιστείς με πιο τολμηρά χρώματα, ανάλογα με τη χρήση του σαλονιού. Αν για παράδειγμα, έχεις ένα formal σαλόνι μπορείς να επιλέξεις gray neutrals, στην πιο σκούρα εκδοχή τους.

«Ένα πλούσιο και πιο σκούρο χρώμα όπως το γαλαζωπό γκρι ή το πράσινο σε ελκύει και σε προσκαλεί», αναφέρουν οι μεσίτες Paul Maranger και Christian Vermast.

Το σαλόνι είναι ένας συνεχής χώρος, έτσι το χρώμα πρέπει να «δένει» με όλο το concept. Ακόμη, κάποιες αποχρώσεις είναι καλό να τις αποφεύγεις όπως το ροζ, το κίτρινο και το πορτοκαλί.