H κρουαζιέρα των 34.000 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 17:00

H κρουαζιέρα των 34.000 ευρώ

Υπερβαίνει τις ετήσιες αποδοχές πολλών Ελλήνων το κόστος της κρουαζιέρας στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρωσίας και της Σκανδιναβίας.

Το κρουαζιερόπλοιο Silver Explorer με 148 επιβάτες και 118 μέλη πληρώματος μπήκε πριν από λίγα 24ωρα στα νερά του Αρκτικού πραγματοποιοώντας μια κρουαζιέρα που διασχίζει την Βόρεια θαλάσσια διαδρομή, πάνω από τη Ρωσία.

Εκμεταλλευόμενη το λιώσιμο των πάγων της θερινής περιόδου η εταιρεία Silversea διοργανώνει μία κρουαζιέρα στις διαδρομές των πρώτων εξερευνητών του Αρκτικού Κύκλου και για το 2020 προγραμματίζει μια πλήρη διαδρομή γύρω από αυτόν.

Για φέτος το ταξίδι ξεκίνησε από το λιμάνι του Νόμε στην Αλάσκα και θα ολοκληρωθεί στο Τρόμσε της Νορβηγίας μετά από 25 ημέρες εν πλω. Στη διαδρομή του θα συναντήσει, στην Ανατολική Σιβηρική Θάλασσα, συμπαγή πάγο με πάχος ως κσι 2 μέτρα και για τον λόγο αυτό τον δρόμο θα του ανοίγει το ρωσικό παγοθραυστικό “Νοβοροσίσκ”. ΄Ισως αυτός να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους κάθε επιβάτης πλήρωσε το ποσό των 33.480 ευρώ για την πιο… παγωμένη κρουαζιέρα στον πλανήτη. Το μήκους 108 μέτρων Silver Explorer δεν είναι νέο σκαρί, καθώς είχε κατασκευαστεί το 1989 και αγοράστηκε από την Silversea το 2007 που πραγματοποίησε μια πολυδάπανη ανακαίνιση προκειμένου το πλοίο να δεχθεί τους πλούσιους επιβάτες του.

Το καλοκαίρι γίνεται όλο και θερμότερο στο βόρειο ημισφαίριο “ανοίγοντας” τη βόρεια διαδρομή τόσο για εμπορικούς όσο και για τουριστικούς λόγους. Εταιρείες με ειδικα΄διαμορφωμένα κρουαζιερόπλοια ετοιμάζουν 26 ταξίδια στις περιοχές βόρεια της Νορβηγίας, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν μεγαλύτερα πλοία όμοια με εκείνα που κάθε χρόνο κατακλύζουν τη Μεσόγειο και την Καραϊβική.


Ετικέτες: