Λαχταριστό γαλακτομπούρεκο από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 12:09

Λαχταριστό γαλακτομπούρεκο από την Σία Λαδά

Συνταγή

Υλικά:

3 κρόκους αυγών, 1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 ½ ποτήρια ζάχαρη

150 γρ. κορν φλάουερ

1 ½ κιλό γάλα, 3 βανίλιες, 2 κ.σ βούτυρο

ξύσμα ενός λεμονιού 

 

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό, φλούδα λεμονιού

 

Εκτέλεση:

Στην κατσαρόλα μας βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να λιώσει, στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Στο μπολ του μίξερ έχουμε βάλει τους 3 κρόκους με τις βανίλιες να χτυπηθούν καλά μέχρι να ασπρίσουν, αφού έχει χτυπηθεί καλά το μείγμα των αυγών το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτουμε και το κόρν φλάουερ το οποίο έχουμε διαλύσει μέσα σε ½ φλιτζάνι κρύο γάλα.

Ανακατεύουμε λοιπόν αφού έχουμε δυναμώσει την φωτιά μας, αρκετά γρήγορα γιατί η κρέμα μας θα αρχίσει να πήζει, και αν την αφήσουμε θα μας σβολιάσει, την θέλουμε να είναι λεία και φίνα.

Προσθέτουμε και το ξύσμα του λεμονιού.

Έχουμε βουτυρώσει ένα ένα τα φύλλα μας, και απλώνουμε τα 6 στο ταψί μας, αδειάζουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνουμε ένα ένα και σκεπάζουμε την κρέμα γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο μας και ρίχνουμε λίγη κανελίτσα από πάνω.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου μισή ώρα.

Καλή απόλαυση!