10 σούπερ μυστικά ομορφιάς με φυσικά συστατικά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 17:42

10 σούπερ μυστικά ομορφιάς με φυσικά συστατικά

Ήξερες ότι το λάδι καρύδας μπορεί να κάνει θαύματα στα μαλλιά σου που φριζάρουν; Ή ότι το μηλόξυδο μπορεί να απομακρύνει την θαμπάδα από το πρόσωπό σου;

 Αν θυμάσαι την γιαγιά σου να ορκίζεται πως το λεμόνι θα σου ξανθύνει τα απολύτως μεσογειακά σου μαλλιά, πιθανότατα μια δυσπιστία τη νιώθεις απέναντι σε δημοσιεύματα με τίτλους όπως «10 σούπερ μυστικά ομορφιάς με φυσικά συστατικά». Μια δοκιμή, όμως, θα σε πείσει –και δεν θα σου κοστίσει και τίποτα.

Κάνε απολέπιση στα χείλη σου, τρίβοντας απαλά με μια οδοντόβουρτσα την οποία έχεις βουτήξει σε ένα μείγμα από μέλι και μαύρη ζάχαρη.

Πέρασε με ένα βουρτσάκι καστορέλαιο τις βλεφαρίδες σου, πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ. Θα δείχνουν εντυπωσιακές το πρωί.

Βούτα ένα βαμβάκι σε μηλόξυδο και πέρνα το στο πρόσωπό σου πριν κοιμηθείς. Ξεβγάζεις το πρωί και θαυμάζεις το δέρμα σου να λάμπει.

Η aloe vera αντικαθιστά ιδανικά το primer που βάζεις πριν το makeup, και για να προετοιμάσει το δέρμα και για να κάνει λιγότερα «σπασίματα» το makeup.

Το λάδι καρύδας είναι το καλύτερο φυσικό ντεμακιγιάζ –ό,τι πρέπει για ευαίσθητες επιδερμίδες, αλλά και για εκείνη την αδιάβροχη μάσκαρα που δεν φεύγει με τίποτα.

Εξίσου αποτελεσματική δουλειά στην αφαίρεση του μακιγιάζ, και την περιποίηση του δέρματός σου, κάνει και το αμυγδαλέλαιο.

Επίσης, το λάδι καρύδας είναι το ιδανικό conditioner-χωρίς-ξέβγαλμα, για μαλλιά που έχουν την τάση να φριζάρουν.

Μιλώντας για μαλλιά που φριζάρουν, μην τα τυλίγεις στην πετσέτα μετά το λούσιμο –τύλιξε τα με ένα παλιό βαμβακερό μπλουζάκι, και θα δεις εμφανή διαφορά.

Για πολύ ξηρά μαλλιά, ανακατεύεις ίση ποσότητα ελαιόλαδο και μέλι, απλώνεις μετά το λούσιμο, περιμένεις 15 λεπτά και ξεβγάζεις.

Ιδανικά, αφού το κάνεις αυτό, αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν στον ήλιο. Δηλαδή, βγαίνεις από το μπάνιο, φτιάχνεις καφεδάκι, και κάθεσαι ένα δεκάλεπτο στο μπαλκόνι. Κάνει θαύματα.

in2life,gr




00 inkefalonia general ad 300X250