Με αυτό το απλό τρικ οι Νεοϋρκέζοι εξοικονομούν απίστευτο χώρο στο σπίτι

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 12:28

Με αυτό το απλό τρικ οι Νεοϋρκέζοι εξοικονομούν απίστευτο χώρο στο σπίτι

Υπάρχουν σπίτια λίγων τετραγωνικών που μας δείχνουν τον δρόμο της λειτουργικότητας.

Τα τετραγωνικά δεν έχουν τόση σημασία. Ο τρόπος που αξιοποιούνται είναι αυτός που κρίνει την δυναμική τους.

Design σπίτια του εξωτερικού γίνονται πηγή διακοσμητικών ιδεών και μας παροτρύνουν για αλλαγές, χωρίς μεγάλο κόστος. Η διακόσμηση μπορεί να γίνει το μέσο για ένα μακρινό ταξίδι -εκεί που δεν μπορούμε εύκολα να φτάσουμε.

Παρατηρώντας την διακόσμηση και διαρρύθμιση των σπιτιών του εξωτερικού αντλούμε έμπνευση για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Aν το σπίτι σας είναι μικρό και έχετε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν έχετε το περιθώριο να το αξιοποιήσετε όπως θα θέλατε, ήρθε η στιγμή να αλλάξετε νοοτροπία: να αφεθείτε στις προτάσεις που έρχονται από την καρδιά των μητροπόλεων του interior design.

Aς κάνουμε ένα νοητό ταξίδι μέχρι τη Νέα Υόρκη: εκεί που η διακόσμηση είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Κάθε εσωτερικός χώρος του σπιτιού είναι ένα πεδίο πειραματισμού: αξιοποιείται με γνώμονα την λειτουργικότητα. Ξεχάστε τα βαριά και ογκώδη έπιπλα, τα αντικείμενα που δεν έχουν συγκεκριμένη θέση στο χώρο, την υπερβολή και την «θορυβώδη» διακόσμηση: εδώ οι γραμμές απλοποιούνται και η λειτουργικότητα είναι η πρώτη προτεραιότητα. Μόνο έτσι, η καθημερινότητα στο σπίτι γίνεται ευκολότερη.

Yπάρχει ένας τρόπος να εξοικονομήσετε απίστευτο χώρο στο σπίτι σας και μας τον δείχνουν οι Νεοϋρκέζοι. Είναι απλός και εξαιρετικά οικονομικός.

Αν ζείτε σε ένα μικρό σπίτι, θα έχετε διαπιστώσει ότι τα μεγάλα έπιπλα είναι απαγορευτικά. Πχ. μια μεγάλη ντουλάπα ή μια βιβλιοθήκη καταλαμβάνουν απίστευτο χώρο. Τα design σπίτια της Νέας Υόρκης αγαπούν τα μεμονωμένα ράφια στους τοίχους: ένα αποτελεσματικό μέσο οργάνωσης των προσωπικών σας αντικειμένων που μπορεί να δώσει στο χώρο στιλ και άποψη. Μπορείτε να φτιάξετε μια αυτοσχέδια ραφιέρα τοποθετώντας τα ράφια διαδοχικά στον τοίχο.

Δείτε μέσα από φωτογραφίες πώς μπορείτε να εφαρμόσετε το διακοσμητικό τρικ και στο χώρο σας.

hunkerhome/ Instagram
ourwelldesignedlife/ Instagram
wacaat/ Instagram
mama_jfa/ Instagram
ikeaschweiz/ Instagram
wacaat/ Instagram
bovary.gr