Επαγγελματίας στο digital marketing χωρίς ωράριο; Γίνεται!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 17:00

Επαγγελματίας στο digital marketing χωρίς ωράριο; Γίνεται!

Ολοένα και αυξάνονται οι επαγγελματίες στο digital marketing οι οποίοι βγάζουν τα προς το ζην χωρίς να έχουν έδρα, ούτε ωράριο.

Χάρη στα σεμινάρια marketing ο κάθε ένας που αγαπάει τη διαδικτυακή διαφήμιση και την ενασχόληση με τα social media μπορεί να ακολουθήσει το όνειρο του «ψηφιακού νομάδα».

Με τη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας, τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην επιτρέποντας σε πολλούς να εργάζονται εξ αποστάσεως, από όπου και αν βρίσκονται, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία στο γραφείο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάδυση μιας νέας κατηγορίας εργαζομένων που ακούει στο όνομα «ψηφιακοί νομάδες» και που αρνείται πεισματικά να «εγκλωβιστεί» στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου.

Οι Digital nomads, όπως έχει επικρατήσει ο όρος, ζουν τη ζωή που όλοι ονειρεύονται. Ταξιδεύουν, έχουν τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του χρόνου τους και παράλληλα υπηρετούν με τον ίδιο ζήλο το επάγγελμα που αγαπούν. Το μόνο που χρειάζονται είναι γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο, για να μην χάνουν κανένα επαγγελματικό e-mail και έναν ανοιχτόμυαλο εργοδότη που να αντιλαμβάνεται ότι η απόδοση ενός εργαζομένου είναι συνάρτηση της παροχής κινήτρων και της ελευθερίας κινήσεων.

Πλέον με την κατάργηση των χρεώσεων roaming εντός ΕΕ ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως «πολίτη του κόσμου» επιλέγουν την τηλεργασία, ακόμη και εκτός εθνικών συνόρων, αφού χάρη στο Ίντερνετ δεν υφίστανται γεωγραφικοί περιορισμοί. Από την πλευρά των επιχειρήσεων, μέχρι σήμερα ήταν ευέλικτες στην υιοθέτηση ενός τέτοιου εργασιακού μοντέλου μόνο για όσους εργάζονταν στις μεγάλες πρωτεύουσες, τάση η οποία φαίνεται να έχει αλλάξει και να περιλαμβάνει πιο απομακρυσμένους προορισμούς που διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές, καθώς και αξιόπιστες συνδέσεις στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που διεξήγαγε η ομάδα του Nomadical.org και παρουσιάστηκε σε έκθεση ITB του Βερολίνου, δημιουργούνται τεράστιες προοπτικές για εργασία, όχι απλώς εκτός γραφείου αλλά και σε τουριστικούς προορισμούς, γεγονός που εκτιμάται ότι θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές εταιρείες παρακινούν τους εργαζομένους που λατρεύουν την αίσθηση της ελευθερίας, να συμμετέχουν σε κρουαζιέρες για νομάδες και να εργάζονται στον ίδιο χώρο με άτομα που διακατέχονται από την ίδια φιλοσοφία και τις ίδιες αξίες. Αλυσίδες ξενοδοχείων συνδυάζουν τη διαβίωση και την εργασία σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, ενώ start ups οργανώνουν επαγγελματικά ταξίδια διάρκειας 30 ημερών για νομάδες σε διαφορετικούς, εξωτικούς και μη προορισμούς. Ακόμη το σκέφτεστε;




00 inkefalonia general ad 300X250