Εσείς ξέρετε ποιο είναι το Ποντικονήσι; -Οχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 23:25

Εσείς ξέρετε ποιο είναι το Ποντικονήσι; -Οχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε [εικόνες]

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ

Σίγουρα έχετε ακούσει το τραγούδι «Κέρκυρα, Κέρκυρα, με το Ποντικονήσι» και πιθανότατα μία από τις πρώτες εικόνες που σας έρχεται στο μυαλό, όταν μιλάμε για το νησί των Φαιάκων είναι αυτή εδώ:

Πιθανότατα, αρκετοί πιστεύετε πως το Ποντικονήσι είναι αυτή η περιοχή της εκκλησίας, ωστόσο, πλανάστε.

Η εκκλησία είναι η Παναγία των Βλαχερνών και το Ποντικονήσι είναι το πράσινο νησί στο βάθος.

Το Ποντικονήσι είναι ένας καταπράσινος και δενδροφυτεμένος βράχος, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου, απέναντι από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» και αποτελεί ένα από τα γνωστά τουριστικά αξιοθέατα του νησιού.

 

Σύμφωνα με έναν μύθο, το Ποντικονήσι ήταν στην πραγματικότητα το καράβι του Οδυσσέα που τον έφερε στο νησί των Φαιάκων. 

Οπως αναφέρει ο μύθος κατά τη διάρκεια της τρομερής καταιγίδας, ο Οδυσσέας ξεβράστηκε στις ακτές του νησιού και ο θεός Ποσειδώνας μετέτρεψε το καράβι του σε αυτό τον καταπράσινο βράχο, δίνοντάς του το όνομά του.

Μια άλλη πιο πιθανή εκδοχή θέλει το νησί να πήρε το όνομά του λόγω του σχήματός του, καθώς εάν το δει κανείς από ψηλά μοιάζει με ζωάκι.

Η επίσκεψη στο Ποντικονήσι απαγορεύεται για λόγους προστασίας, ωστόσο, η Παναγία των Βλαχερνών αξίζει μια επίσκεψη. Το νησάκι της Βλαχέρνας συνδέεται με την ξηρά με μια μικρή πεζογέφυρα.

Αν θέλετε να απολαύσετε το Ποντικονήσι, βρεθείτε στο Κανόνι και αφεθείτε στη μαγική εικόνα της Κέρκυρας που ταξιδεύει στον κόσμο.

Φωτογραφίες: Shutterstock