galiatsatos3

Τορτελίνια light στον φούρνο!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 13:23

Τορτελίνια light στον φούρνο!

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά
  • 250 γρ. τορτελίνια με 4 τυριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 400 γρ. κολοκυθάκια
  • 200 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. γάλα
  • 1 κύβος κότας
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • 200 γρ. mix τυριών light

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου
  • φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τα τορτελίνια.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα.
  • Κόβουμε τα κολοκύθια σε κύβους και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Βράζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα τορτελίνια και τα λαχανικά.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του. Αν είναι μεγάλα τα φύλλα τα κόβουμε με τα χέρια μας αλλιώς, αν έχουμε σπανάκι baby, το προσθέτουμε όπως είναι.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε 30 γρ. ελαιόλαδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις. Μόλις απορροφηθεί η μία δόση προσθέτουμε την επόμενη.
  • Μόλις πάρει το γάλα μία βράση προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τα τορτελίνια, τα λαχανικά, την παρμεζάνα, πιπέρι, τον άνηθο, τον δυόσμο και τον βασιλικό κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ 20x30 και πασπαλίζουμε με το mix τυριών.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου και βασιλικού, ελαιόλαδο και πιπέρι.


Φόρτωση…

Φόρτωση…