Ποια είναι η ηλικία που χτυπά το βιολογικό ρολόι του άνδρα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 20:30

Ποια είναι η ηλικία που χτυπά το βιολογικό ρολόι του άνδρα

Το βιολογικό ρολόι των ανδρών, όπως είναι γνωστό, δεν χτυπάει στην ίδια ηλικία με αυτό των γυναικών.


Το παραπάνω συμπέρασμα, μπορούν να υποστηρίξουν ώριμοι (νέοι) μπαμπάδες όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Λουτσιάνο Παβαρότι, ο Μικ Τζάγκερ και ο δικός μας Κώστας Βουτσάς. 
Ωστόσο έρευνες δείχνουν ότι η ηλικία ενός άνδρα παίζει μεγάλο ρόλο στην γονιμοποίηση.

Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι η γονιμότητα μιας γυναίκας μειώνεται δραστικά μετά την ηλικία των 35, όμως νέες έρευνες έχουν δείξει ότι πολλές γυναίκες μένουν έγκυες και μετά τα 42 - ειδικά όταν γίνεται εξωσωματική γονιμοποίηση.

Οι ερευνητές του ιατρικού κέντρου Beth Deaconess στο Ισραήλ και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ στη Βοστώνη εξέτασαν περίπου 19.000 εξωσωματικές (κύκλους θεραπειών) στην περιοχή της Βοστώνης από το 2000 έως το 2014. 

Οι επιστήμονες χώρισαν τους συμμετέχοντες σε τέσσερις ηλικιακές ομάδες: 30-35, 35-40 και 40-42.  Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες ηλικίας 40-42 ετών είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, όμως το ενδιαφέρον στα ευρήματα ήταν άλλο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στις νεαρές γυναίκες η ηλικία του συντρόφου έκανε τη διαφορά.

Οι γυναίκες κάτω των 30 με σύντροφο ηλικίας 30 έως 35 ετών είχαν 73% πιθανότητες κύησης με εξωσωματική. Το ποσοστό αυτό όμως έπεσε στο 46%  με τους άντρες που ήταν από 40 έως 42 ετών.

«Η αξία των ευρημάτων δεν είναι μόνο για τους συμβούλους», δήλωσε στον Guardian ο μαιευτήρας Nick Macklon από το Πανεπιστήμιο του Southampton στο Ηνωμένο Βασίλειο...

«Μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να ενθαρρύνουν τους συντρόφους τους να κάνουν αυτό το βήμα. Γνωρίζουμε από πολλές μελέτες ότι ένας από τους λόγους που οι γυναίκες καθυστερούν μια εγκυμοσύνη είναι επειδή οι άνδρες αργούν να πάρουν την απόφαση. Το τάνγκο θέλει δύο. Δεν εξαρτώνται όλα από την ηλικία της γυναίκας».

Bovary.gr