4 δημιουργικοί τρόποι να βγάλεις χρήματα χωρίς να έχεις σπουδάσει το αντικείμενο

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 19:37

4 δημιουργικοί τρόποι να βγάλεις χρήματα χωρίς να έχεις σπουδάσει το αντικείμενο

Η Δευτέρα σε βρίσκει για άλλη μια φορά μπροστά από τον υπολογιστή σου, να χαζεύεις δεκάδες αγγελίες που αφορούν σε θέσεις εργασίας και να στέλνεις το βιογραφικό σου, προκειμένου να βρεις μια δουλειά, ακόμα και σε έναν τομέα που είναι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο που έχεις σπουδάσει.


Τι θα έλεγες όμως αν αντί να περιμένεις, πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο σου για να σε καλέσουν για συνέντευξη, αναζητούσες εναλλακτικούς τρόπους που θα μπορούσαν να σου προσφέρουν κάποιο εισόδημα, ενώ παράλληλα θα σου επέτρεπαν να εκφράσεις το ταλέντο σου ή χόμπι σου;

Οσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, επαγγέλματα τέτοιου τύπου κάνουν θραύση στο εξωτερικό και ήρθε η ώρα να τα γνωρίσεις.

Εμείς σου παρουσιάζουμε τέσσερις από αυτές τις έξυπνες και κερδοφόρες λύσεις. Πάρε χαρτί και μολύβι και κράτησε σημειώσεις!

Πούλησε τις φωτογραφίες σου

Αν απολαμβάνεις να απαθανατίζεις κάθε στιγμή γύρω σου είτε βρίσκεσαι στους δρόμους της πόλης είτε σε κάποιο τουριστικό προορισμό και θεωρείς ότι οι φωτογραφίες σου έχουν ένα ενδιαφέρον ή μια καλλιτεχνική πινελιά, τότε δεν έχεις παρά να το εκμεταλλευτείς οικονομικά, μιας και στο διαδίκτυο υπάρχει τεράστια ζήτηση για αυτές και ιδιαίτερα όταν είναι υψηλής ποιότητας. Εξέτασε τη δυνατότητα να τις πουλήσεις μέσα από κάποιο πρακτορείο ή site.

Ασχολήσου με τα χειροποίητα προϊόντα

Εχεις μεράκι, δημιουργικότητα, υπομονή και πιάνουν τα χέρια σου; Τότε σου προτείνουμε να λάβεις δράση και να ασχοληθείς με τα χειροποίητα προϊόντα, όπως για παράδειγμα με κοσμήματα. Ο συγκεκριμένος τομέας έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και ολοένα και περισσότερες είναι οι περιπτώσεις που «χτίστηκαν» ολόκληρα brands από μια απλή χειροποίητη ιδέα.

shutterstock
shutterstock

Πιάσε την πένα

Η καλύτερα το πληκτρολόγιο. Αν πιστεύεις ότι έχεις έφεση στη γραφή και στη σύνταξη κειμένων, τότε μπορείς να βρεις κάποια εταιρεία που χρειάζεται άτομο για διαφημιστικά κείμενα ή δελτία τύπου, τα οποία θα είναι ενδιαφέροντα και φυσικά, θα πληρώνονται.

Γίνε διαιτητής

Αφορά κυρίως τους αθλητικούς τύπους τόσο για τις γυναίκες, όσο και για τους άντρες. Μπορείς να ασχοληθείς με πολλά είδη, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή άλλα αθλήματα που δεν είναι και τόσο δημοφιλή στο κοινό.