10 πράγματα που πιστεύαμε για το σώμα μας και αποδείχθηκαν μύθοι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 12:35

10 πράγματα που πιστεύαμε για το σώμα μας και αποδείχθηκαν μύθοι

Ποια είναι τα πράγματα που αφορούν τη λειτουργία του οργανισμού μας και την επίδραση εξωτερικών παραγόντων σ' αυτόν και αποδείχθηκαν μύθοι; (Pics)


 Δέκα πράγματα που νομίζαμε ότι είναι αλήθεια για τη λειτουργία του οργανισμού μας και την επίδραση εξωτερικών παραγόντων σ' αυτόν που αποδείχθηκαν, με τη βοήθεια της ιατρικής και των επιστημονικών ερευνών μύθοι.

1. Οι βιταμίνες μας κρατούν υγιείς

 

Μια μόνο κάψουλα μπορεί να συμβάλλει στην υγεία μας. Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς οι βιταμίνες μπορούν μόνο να ρυθμίσουν τη λειτουργία του οργανισμού μας και όχι να μας κάνουν πιο υγιείς. Επίσης, η υπερκατανάλωση μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

2. Η καφέ ζάχαρη είναι πιο υγιής από τη λευκή

 

Στην πραγματικότητα η διαφορά μεταξύ των δυο ειδών ζάχαρης βρίσκεται μόνο στο χρώμα. Η καφέ ζάχαρη θεωρείται περισσότερο κατάλληλη για την υγεία μας, καθώς είναι λιγότερο γλυκιά, με αποτέλεσμα να τη θεωρούμε και καλύτερη.

3. Το αλκοόλ σκοτώνει τα εγκεφαλικά κύτταρα

 

Οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ επηρεάζουν τον μεταβολισμό και αυτό επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, επηρεάζεται και η σωστή αιμάτωση του εγκέφαλου, ωστόσο δεν επηρεάζονται τα κύτταρα.

4. Η ζάχαρη κάνει τα παιδιά υπερκινητικά

 

Είναι από τους μύθους που ακούμε συχνότερα. Η ζάχαρη σημαίνει απλά θερμίδες και οι θερμίδες μεταφράζονται σε ενέργεια. Έτσι, όταν τα παιδάκια καταναλώνουν πολλά γλυκά έχουν και πολλή ενέργεια την οποία πρέπει αν διοχετεύσουν.

5. Τα νευρικά κύτταρα δεν ανανεώνονται

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρείται φυσιολογικός ο θάνατος ορισμένων νευρικών κυττάρων, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στη θέση τους δεν θα εμφανιστούν άλλα σε διάφορα μέρη του εγκεφάλου. Έτσι, όταν κάποιος βρίσκεται υπό πίεση οι χημικές ουσίες που απελευθερώνει ο οργανισμός βοηθούν στη σωστή λειτουργία και συνεργασία των εγκεφαλικών κυττάρων.

6. Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου συνδέεται με τη δημιουργικότητα και το δεξί με τη λογική

 

Είναι γεγονός ότι το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου είναι υπεύθυνο για μερικές συγκεκριμένες λειτουργίες και το δεξί για κάποιες άλλες. Πολλά μέρη του εγκεφάλου λειτουργούν συντονισμένα, τόσο όσον αφορά τη δημιουργικότητα, όσο και όσον αφορά τη λογική.

7. Χρειάζεσαι 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ

 

Όλοι πιστεύουν πως η καλύτερη διάρκεια ύπνου για ένα ξεκούραστο βράδυ είναι οι 8 ώρες. Στην πραγματικότητα, όμως, ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες, επομένως χρειάζεται διαφορετικές ώρες ύπνου.

8. Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τους ιούς

 

Η αλήθεια είναι ότι τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τα βακτήρια και όχι τους ιούς. Είναι σαν να παίρνεις για τον πονοκέφαλο μπεταντίν.

9. Η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια

 

Για να βάλει τέλος στον συγκεκριμένο μύθο ένας επιστήμονας διεξήγαγε έρευνα και ανακάλυψε πως η σοκολάτα δεν ευθύνεται για την ακμή ή άλλα δερματολογικά προβλήματα.

10. Η ζάχαρη είναι εθιστική

 

Το 2009 δόθηκε η απάντηση στο ερώτημα που απασχολούσε μικρούς και μεγάλους, τον "Αν η ζάχαρη είναι εθιστική;". Στην πραγματικότητα ο άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει και χωρίς ζάχαρη.

(ΠΗΓΗ: Brightside.me)