5 tips για πεντακάθαρη επιδερμίδα την πρώτη μέρα στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 11:10

5 tips για πεντακάθαρη επιδερμίδα την πρώτη μέρα στο σχολείο

Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να επαναφέρεις την επιδερμίδα σου στα καλύτερά της. 

1. O διπλός καθαρισμός 

Θα πρέπει να πράξεις έξυπνα και όχι έντονα όσον αφορά τον βαθύ καθαρισμό, ειδικά αν δεν έχεις κανονική επιδερμίδα. Τι είναι όμως ο διπλός καθαρισμός; Αρχικά κάνε κανονικά τον καθαρισμό σου με ένα προϊόν που έχει μέσα έλαια (ουσιαστικά έλαιο καθαρισμού) το οποίο δε θα δυσκολευτείς να βρεις. Γενικά, τα διάφορα λάδια έχουν κατακλήσει την αγορά και είναι θαύμα. Η λιπαρότητα του προϊόντος θα αφαιρέσει τη λιπαρότητα του δέρματός σου και τα επιφανειακά έλαια όπως το make up και το αντηλιακό. Στη συνέχεια είναι η στιγμή που θα βάλεις το καθαριστικό σε μορφή τζελ ή κρέμας. Με το διπλό καθαρισμό, δε χρειάζεσαι άλλο προϊόν για ντεμακιγιάζ. 

2. Αφαίρεσε τη βρωμιά με απολέπιση

Πώς θα το πετύχεις αυτό ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία; Μα φυσικά με την απολέπιση η οποία είναι σημαντικό να γίνεται μια με δύο φορές την εβδομάδα. Μην την κάνεις όμως περισσότερες φορές νομίζοντας ότι θα κάνει καλό στο δέρμα σου γιατί δυστυχώς δε πάει έτσι, αφού μπορεί να πετύχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. 

3. Το βασικότερο: Η ενυδάτωση 

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η εποχή που πίνεις πολύ νερό, όμως αυτό δε σημαίνει ότι το δέρμα σου είναι και ενυδατωμένο. Ίσως μάλιστα έχεις παρατηρήσει ότι είναι λίγο αφυδατωμένο. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις λοιπόν είναι να χρησιμοποιείς την ενυδατική σου κρέμα αλλά και να δοκιμάσεις μια ενυδατική μάσκα. 

4. Σέρουμ το θαυματουργό

Αν προτιμάς μια πιο light εκδοχή από την ενυδατική κρέμα, ιδανικά είναι τα σέρουμς. Έχουν πιο ελαφριά και συμπυκνωμένη σύνθεση χωρίς να βαραίνει την επιδερμίδα σου. Εαν εμφανίζεις συχνά κοκκινίλες και διχρωμίες, θα σε βοηθήσει πολύ. 

5. Πίνε νερό! 

Αν είσαι ενυδατωμένη συνέχεια, δε θα πετύχεις μόνο μια υγιή επιδερμίδα αλλά και γενικά ο οργανισμός θα λειτουργεί καλύτερα.