Tα λάθη που κάνεις στο ντουζ που ούτε τα φαντάζεσαι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 11:20

Tα λάθη που κάνεις στο ντουζ που ούτε τα φαντάζεσαι

Υπάρχει τίποτα πιο απλό από ένα απλό ντουζάκι;

Κι όμως, κι εγώ κι εσύ δεν μπορούμε να είμαστε τέλειες και σίγουρα κάνουμε λάθη τα οποία μπορούν να ταλαιπωρήσουν έστω και λίγο τα μαλλία και το δέρμα μας.

Διάβασε τα πιο περίεργα πράγματα που αμελούμε και βάλε σαν στόχο να μην τα ξανακάνεις ποτέ! 

1. Βάζεις αμέσως τα εσώρουχά σου

Όταν βιάζεσαι, συνηθίζεις να ντύνεσαι αμέσως; Λάθος! Δεν έχεις πάντα την πολυτέλεια να περιμένεις να στεγνώσεις καλά με την πετσέτα, θα πρέπει όμως να το κάνεις. Αν βάλεις αμέσως το εσώρουχό σου, θα εγκλωβιστεί η υγρασία και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάθεις κάποια μόλυνση. 

2. Δεν χτενίζεις τα μαλλιά σου πριν λουστείς

Και το χειρότερο είναι ότι περιμένεις το conditioner να κάνει όλη τη δουλειά, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείς πολλές φορές και τη διπλάσια ποσότητα για να μπορέσεις να ξεμπλέξεις τη... μαλλούρα. Όμως αν συνεχίσεις να το κάνεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σπάσουν ακόμα πιο πολύ οι άκρες σου και να τα ταλαιπωρήσεις διπλά. Δεν είναι κόπος να ρίξεις ένα καλό βούρτσισμα πριν το μπάνιο. 

3. Χρησιμοποιείς σαπούνι

Δεν αναφέρομαι στα σαπούνια που βοηθούν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σου, όπως για παράδειγμα τα σαπούνια ελαιολάδου. Όλα τα υπόλοιπα ξηραίνουν την επιδερμίδα και μαζεύουν περισσότερα βακτήρια από τα σφουγγάρια. Η καλύτερη λύση είναι να βρεις ένα shower gel που προσφέρει και ενυδάτωση. 

4. Χρησιμοποιείς το ίδιο σαμπουάν 

Είναι καλό τα μαλλιά σου να μην μαθαίνουν σε ένα τύπο σαμπουάν και να αλλάζεις συχνά. Ή να έχεις πάντα δύο σαμπουάν στο μπάνιο σου και να λούζεσαι τη μια φορά με το ένα και την άλλη με το άλλο. Αν συνηθίσει η επιδερμίδα σου, θα σταματήσει να είναι αποτελεσματικό. 

5. Ξυρίζεσαι αμέσως

Αν μπαίνεις στο ντουζ και μετά από πέντε λεπτά πιάνεις το ξυράφι. το κάνεις λάθος. Το όλο νόημα του ντουζ με το ξύρισμα είναι να σε λούσει το ζεστο νερό και να ανοίξουν οι πόροι σου και να μπορέσεις να ξυριστείς εύκολα και με λιγότερους ερεθισμούς. 

6. Δεν βάζεις αμέσως ενυδατική κρέμα 

Είναι πολύ σημαντική η ενυδάτωση του δέρματος σου και είναι ακόμα πιο σημαντικό να το κάνεις αμέσως. Με αυτό το τρόπο, το δέρμα είναι πιο δεκτικό στα πλούσια συστατικά της κρέμας και εισχωρεί πιο βαθιά, ενώ απορροφάται και πιο γρήγορα. 

7. Το νερό είναι καυτό 

Όσο κι αν απολαμβάνουμε τα καυτά ντουζ, ξηραίνουν το δέρμα μας και τα μαλλιά μας, ο ατμός μπορεί να δημιουργήσει βακτήρια και είναι και σπατάλη νερού. 

8. Χρησιμποιείς μεγάλες ποσότητα από τα προϊόντα

Ο πολύς αφρός που θέλεις να πετύχει δεν είναι πάντα καλός. Αν το παρακάνεις με το σαμπουάν, είναι πιθανό να διώξεις και τα φυσικά έλαια του κεφαλιού σου με αποτέλεσμα την ξηροδερμία. Με το να βάλεις πολύ Conditioner, θα κάνεις ώρα να ξεβγάλεις τα μαλλιά σου και θα τα ταλαιπωρήσεις.