Λευκή σοκολάτα, γλυκός πειρασμός -Ποιες οι διαφορές της από την κανονική

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 18:00

Λευκή σοκολάτα, γλυκός πειρασμός -Ποιες οι διαφορές της από την κανονική

Τι ακριβώς είναι η λευκή σοκολάτα; Από τι παρασκευάζεται; Ποια είναι η διαφορά της από την κανονική σοκολάτα;


Μία σειρά ερωτήματα έρχονται να λάβουν απάντηση και να λύσουν όλες τις απορίες.

Η σοκολάτα γίνεται από κόκκους κακάο

Η σοκολάτα προέρχεται από το Theobroma cacao, δηλαδή από το δέντρο που περιέχει τους σπόρους που ονομάζονται κόκκοι κακάο και οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να γίνει η σοκολάτα. Η κόκκοι από κακάο περιέχουν μία σημαντική ποσότητα από βούτυρο του κακάο, το οποίο είναι λιπαρό και πυκνό. Τα στερεά του κακάο είναι αυτά που απομένουν αφού το βούτυρο αφαιρεθεί από τους κόκκους,και εκείνα που μετατρέπονται σε σκόνη αφού αλεστούν. Αυτός είναι και ο παράγοντας που διαφοροποιεί την κανονική σοκολάτα από την λευκή σοκολάτα.

Η σοκολάτα γάλακτος

Η σοκολάτα γάλακτος γίνεται από γάλα που συνήθως είναι σε σκόνη, ζάχαρη, και σκόνη κακάο που είναι και αυτή που της χαρίζει το καφέ χρώμα. Για τη μαύρη σοκολάτα ακολουθείται η ίδια φόρμουλα, εκτός από την αναλογία των συστατικών η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην πικρή γεύση. Δηλαδή, αν μία σοκολάτα γράφει στη συσκευασία ότι περιέχει «70% κακάο», αυτό σημαίνει ότι περιέχει 70% κακάο και 30% ζάχαρη.

Η λευκή σοκολάτα

Η λευκή σοκολάτα από την άλλη γίνεται μόνο από το λιπαρό βούτυρο του κακάο που αφαιρείται από τους κόκκους το κακάο. Δεν περιέχει σκόνη κακάο για αυτό και δεν έχει σκούρο χρώμα και την κλασική σοκολατένια γεύση. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα συνδυασμό βουτύρου του κακάο και στερεών γάλακτος που έχουν ενισχυθεί με ζάχαρη.