Γαύρος τηγανιτός με μυρωδικά!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 13:40

Γαύρος τηγανιτός με μυρωδικά!

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

 

Συστατικά
  • 1 κιλό γαύρος
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.γ πιπέρι
  • 1 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη, 1 κ.γ. παπρικα γλυκιά προαιρετικά
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ξεπλένουμε κάλα τον γάυρο σε νερό.Στη συνέχεια τον σταγγίζουμε και τον αφήνουμε στην ακρη.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά για το αλεύρωμα σε ένα μπόλ και βουτάμε εκεί τα ψάρια,έτσι ώστε να παναριστούν πολύ καλα.
  • Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Τηγανίζουμε τα ψάρια μέχρι να χρυσαφίσουν και τα στραγγίζουμε σε απορροφυτικό χαρτί. 



00 inkefalonia general ad 300X250