Η πίτα του βοσκού!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 13:06

Η πίτα του βοσκού!

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

 

 Συστατικά
  • 1 κιλό κιμάς χοιρινός
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 σέλερι
  • 150-200 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κύβο βοδινό
  • 3 κλωναράκια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 330 ml μαύρη μπύρα
  • 200 γρ. αρακά
  • πουρές πατάτας για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με την μπύρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κύβο βοδινού και τον αρακά. Αφήνουμε να βράσει, μέχρι να στεγνώσει.
  • Τέλος, προσθέτουμε και το δεντρολίβανο.
  • Βάζουμε τον κιμά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω βάζουμε τον πουρέ που έχουμε ετοιμάσει σε γραμμές με τη βοήθεια του κορνέ.
  • Ψήνουμε στο γκριλ, στους 200-220 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.