Προώθησε  την επιχείρησή σου  στο INKEFALONIA - Δοκίμασε το νέο, τρίμηνο πακέτο

Αμερικάνικη τάρτα με ροδάκινα και βερίκοκα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 11:37

Αμερικάνικη τάρτα με ροδάκινα και βερίκοκα

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

 

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 225 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 225 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο γάλα και κρυσταλλική ζάχαρη για άλειμμα
  • επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου

Για τη γέμιση

  • 1,5 κιλό διάφορα φρούτα κομμένα σε κυβάκια 1-2 εκ.
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • κρύο νερό

Για να σερβίρουμε

  • άχνη ζάχαρη
  • κανέλα
  • παγωτό βανίλια

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Αλευροβουτυρώνουμε αν χρειάζεται μια ρηχή φόρμα για τάρτες διαμέτρου 26 εκ. με αποσπώμενη βάση. 
  • Στον κάδο του μίξερ με το φτερό ή στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα. 
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα. 
  • Όταν έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη την χωρίζουμε περίπου στη μέση, την κλείνουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για να μπορούμε αργότερα να την ανοίξουμε σε φύλλο με ευκολία.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τα φρούτα.
  • Για να μην μαυρίσουν τα έχουμε βάλει σε ένα μπολ με πολύ νερό και χυμό λεμονιού.
  • Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. 
  • Στραγγίζουμε τα φρούτα καλά και τα ανακατεύουμε με την άχνη.
  • Βάζουμε λίγο λίγο το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα φρούτα λίγα λίγα και αυτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσουν λίγο αλλά όχι εντελώς. Αφαιρούμε και προσθέτουμε τα επόμενα μέχρι να τελειώσουν όλα τα φρούτα. 
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Όταν έχει κρυώσει καλά το ζυμάρι μας με τη βοήθεια ενός πλάστη και ανάμεσα σε δυο κόλλες χαρτιού για φούρνο ανοίγουμε το πρώτο ζυμάρι αρκετά μεγάλο ίσα ίσα για να καλύψει τον πάτο και τα πλάγια από το ταψάκι μας.
  • Το βάζουμε στο ταψί και πάνω του ομοιόμορφα σκορπίζουμε το μείγμα από τα φρούτα. 
  • Πάνω τους ρίχνουμε κανέλα, γαρύφαλλο και πιπέρι.
  • Μέσα στο μπολ από τα φρούτα θα έχει παραμείνει και λίγο ζουμάκι.
  • Με τη βοήθεια ενός πινέλου ζαχαροπλαστικής απλώνουμε από αυτό το ζουμάκι πάνω στο ζυμάρι που είναι στο χείλος της ταρτιέρας μας.
  • Πάνω από αυτά απλώνουμε το δεύτερο φύλλο και ενώνουμε τα δύο φύλλα στις άκρες τις ταρτιέρας μας πιέζοντας με τα δάχτυλά μας.
  • Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κάνουμε 2-4 μικρά ανοίγματα (1 εκ.) το κάθε ένα πάνω στο δεύτερο φύλλο της ζύμης ώστε να ξεφεύγει ο ατμός από εκεί και να μην διαλυθεί το γλυκό μας.
  • Με τη βοήθεια ενός πινέλου απλώνουμε λίγο γάλα επάνω στην τάρτα μας και σκορπίζουμε στην επιφάνειά της λίγη κρυσταλλική ζάχαρη (προαιρετικά)
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να χρυσίζει η ζύμη.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό πριν το κόψουμε.


Φόρτωση…

Φόρτωση…


Σχολιάστε