Διεθνής διάκριση για το «σπίτι οφθαλμαπάτη» με την υπέροχη πισίνα στην Τήνο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 15:50

Διεθνής διάκριση για το «σπίτι οφθαλμαπάτη» με την υπέροχη πισίνα στην Τήνο

Αυτή η πισίνα, η οποία είναι μέρος ενός σπιτιού που ονομάζεται «σπίτι οφθαλμαπάτη» και βρίσκεται στην Τήνο, μας είχε εντυπωσιάσει πριν από δύο χρόνια, όταν οι φωτογραφίες της κατέκλυσαν το διαδίκτυο.


Πρόκειται για την εντυπωσιακή κατοικία που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects, η οποία με την καινοτόμο κατασκευή της δημιουργεί οφθαλμαπάτες με κορυφαία την πισίνα η οποία δημιουργεί μαγευτικές οφθαλμαπάτες, λειτουργώντας ως ένας τεράστιος καθρέφτης, πάνω στον οποίο καθρεφτίζεται το μπλε του ουρανού και της θάλασσας.

Δύο χρόνια αργότερα, το έργο «Mirage» κατακτά μια σημαντική βράβευση από το περιοδικό The Plan στην κατηγορία «Villa», στο πλαίσιο της 15ης Διεθνούς Εκθεσης Αρχιτεκτονικής (La Biennale di Venezia), στο Λίντο, το πανέμορφο νησί της Βενετίας.

Τα βραβεία The Plan Awards είναι ένας θεσμός στον αρχιτεκτονικό κύκλο και τα έργα που βραβεύτηκαν για το 2016 επιλέχθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το «σπίτι οφθαλμαπάτη»

Ενα απίστευτο σπίτι όπου η εξελιγμένη μορφή αρχιτεκτονικής συνυπάρχει αρμονικά με το μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο.

Η κατοικία που έχει πανοραμική θέα στο Αιγαίο εκτείνεται σε 200 τ.μ. ενώ η πισίνα του η οποία τη μέρα αντανακλά το φως του ήλιου και τη νύχτα τον έναστρο ουρανό, τοποθετήθηκε στην οροφή, με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα οπτικό εφέ απέραντου γαλάζιου που εκτείνεται μέχρι το βάθος του ορίζοντα.

Από ψηλά, το μόνο ορατό σημείο του σπιτιού είναι το νερό της πισίνας ενώ η υπόλοιπη κατοικία δεν διακρίνεται καθόλου.

Στόχος των δημιουργών ήταν να ενσωματώσουν το σπίτι στο φυσικό τοπίο σαν να ήταν από την αρχή μέρος του.

Και κατάφεραν να φτιάξουν ένα σπίτι απόλυτα εναρμονισμένο στο περιβάλλον, μια αόρατη όαση κρυμμένη από τα μάτια όσων δεν γνωρίζουν την ύπαρξή της...




00 inkefalonia general ad 300X250