Burger με τόνο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 13:17

Burger με τόνο

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

 

Συστατικά

Για τα μπιφτέκια

  • 2 κονσέρβες τόνου σε λάδι καλά στραγγισμένες
  • πουρές από 2-3 πατάτες
  • μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός)
  • 1/2 κγ.τσίλι σε σκόνη 
  • 1/2 κγ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 

Για τα burger

  • 4 ψωμάκια για burger
  • μαγιονέζα
  • λαχανικά της αρεσκείας μας (ντομάτα, μαρούλι κτλ)

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τον πουρέ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC στον αέρα.
  • Σε μια βαθειά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες τις οποίες εχουμε κόψει σε κύβους. Μόλις μαλακώσουν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε 5 λεπτά να βγάλουν την πολύ υγρασία.
  • Στη συνέχεια περνάμε τις πατάτες απο ένα κόσκινο με τη βοήθεια μιας χούφτας. Παίρνουμε τον πούρε, τον βάζουμε σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τον πουρέ, σε ένα μπόλ με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Πλάθουμε 4 όμοια μπιφτέκια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολα.
  • Ψήνουμε για 30 - 40 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε τα burgers μας με ψωμάκια, μαγιονέζα και λαχανικά της αρεσκείας μας.



00 inkefalonia general ad 300X250