Επιδόρπιο Γιαουρτιού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Μαΐου 2016 12:13

Επιδόρπιο Γιαουρτιού

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

  • 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • ξύσμα από μισό λάιμ
  • χυμό από λάιμ
  • μπισκότα τύπου digestive
  • 10 μεγάλα φύλλα δυόσμου
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • λίγο ξύσμα λάιμ επιπλέον

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε το ξύσμα από μισό λάιμ.
  • Προσθέτουμε επίσης όσο χυμό λάιμ θέλουμε για να φτάσει το μείγμα στην προσωπική επιθυμητή μας γεύση δοκιμάζοντας το
  • Αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες να σφίξει το μείγμα μας.
  • Σε ένα μούλτι βάζουμε το δυόσμο, τη ζάχαρη και λίγο ξύσμα λάιμ και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτά.
  • Σερβίρουμε το γλυκό μας σε ποτήρι ψηλό για να φαίνεται πιό όμορφο.
  • Βάζουμε μπισκότο σπασμένο στόν πάτο του, μετά το μείγμα με το γιαούρτι και στο τέλος την αρωματισμένη ζάχαρη.


Φόρτωση…

Φόρτωση…


Σχολιάστε