Αυτό το Κάστρο εγκαταλείφθηκε λόγω πυρκαγιάς 80 χρόνια Πριν. Το Εσωτερικό του όμως, εντυπωσιάζει!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 22:10

Αυτό το Κάστρο εγκαταλείφθηκε λόγω πυρκαγιάς 80 χρόνια Πριν. Το Εσωτερικό του όμως, εντυπωσιάζει!

Αυτό το αρχαίο κάστρο φαίνεται λίγο κατεστραμμένο, αλλά οι τοίχοι του κρύβουν μια πλούσια και συναρπαστική ιστορία κομψότητας και αριστοκρατίας. Σήμερα γίνεται μία προσπάθεια για να συνεχιστεί η ιστορία του.

 

3

Παντού βλέπεις την πρασινάδα να έχει καταλάβει τα παράθυρα, τα μπαλκόνια και τις αψίδες. Πρόκειται να γίνει μια μεγάλη αποκάλυψη. Αιώνες πριν όμως, αυτό το κάστρο ήταν πόλος έλξης για τους πλούσιους και διάσημους.

4

Με μια πιο προσεκτική ματιά βλέπουμε σημάδια του παρελθόντος του κάστρου. Μπορείς να το φανταστείς γεμάτο κόσμο – αν και πλέον μόνο οι σκιές των επισκεπτών του συνεχίζουν να το επισκέπτονται.

5

Το Château de la Mothe-Chandeniers βρίσκεται στο Les Trois-Moutiers στην περιοχή Poitou-Charentes της Γαλλίας (περίπου 320 νοτιοδυτικά του Παρισιού).

6

Έχει μεγάλη έκταση και περιτριγυρίζεται από μία τάφρο με νερό, όπως στα κλασικά παραμύθια. Μια στενή γέφυρα είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσεις στο κάστρο.

7

Το χτίσιμο του κάστρου ξεκίνησε στις αρχές του 13ου αιώνα και ανήκε στην οικογένεια Bauçay, μια δυνατή και σημαίνουσα οικογένεια η οποία είχε ισχυρούς δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια και άλλα μέλη της αριστοκρατίας.

8

Δυστυχώς όμως, η ιστορία του κάστρου έχει συνδεθεί με αναταραχές από τότε που ανήκε στην οικογένεια Bauçay.

9

Από τον Μεσαίωνα το είχαν καταλάβει δύο φορές Άγγλοι και στη συνέχεια έγινε γνωστός προορισμός για δεξιώσεις και συγκεντρώσεις της υψηλής κοινωνίας. Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ – έγινε πάλι φύλλο και φτερό κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

10

Το 1809 το αγόρασε ο François Hennecart, ένας πλούσιος επιχειρηματίας, ο οποίος ήθελε να επαναφέρει την αρχική του αίγλη.

11

Το 1857 πέρασε στα χέρια του Βαρόνου Lejeune Edgar, ενός επιφανή Γάλλου. Είχε το αξίωμα του Κυρίου στην φρουρά του Ναπολέοντα του Τρίτου και ήταν γιος ενός Γάλλου στρατηγού, ο οποίος είχε επίσης δεσμούς με την βασιλική οικογένεια της Σουηδίας.

12

Το κάστρο φαίνεται ταιριαστό για έναν άντρα με τέτοια καταγωγή. Οι δεξιώσεις και οι συγκεντρώσεις άρχισαν και οι καλεσμένοι γέμισαν ξανά τα δωμάτια του κάστρου.

13

 

 

Από τα βιτρό στα παράθυρα μέχρι την περίπλοκη αρχιτεκτονική, κάθε εκατοστό του κάστρου είναι φτιαγμένο για να προκαλέσει τις εντυπώσεις.

14

Μπορεί να έχουν περάσει αιώνες από τότε που χτίστηκε, όμως οι λεπτομέρειες στην πέτρα παραμένουν μέχρι και σήμερα.

15

Δυστυχώς, μια πυρκαγιά το 1932 ρήμαξε το κάστρο και κατέστρεψε ό,τι είχε μέσα. Λέγεται ότι μια ολόκληρη βιβλιοθήκη με σπάνια βιβλία, ταπετσαρίες, έπιπλα αντίκες και πολύτιμοι πίνακες χάθηκαν.

16

Μετά τη φωτιά, το κάστρο εγκαταλείφθηκε μέχρι το 1982, όταν ο καθηγητής Marc Deyemer το αγόρασε ελπίζοντας να το ανακαινίσει.

17

Όντας εγκαταλελειμμένο για τόσα χρόνια, η φύση είχε αρχίσει να το καταλαμβάνει. Φυτά, κλαδιά και δέντρα άρχισαν να τρώνε λίγο λίγο την ομορφιά του κάστρου – ωστόσο ακόμα μπορεί να καταλάβει κανείς πως ήταν.

18

Είναι δύσκολο να μην φανταστείς τον κόσμο που το κατέκλυζε, τις όμορφες και πολυτελείς δεξιώσεις που οργανώνονταν εκεί μέσα. Τέτοια κάστρα αποτελούν ζωντανά κομμάτια της ιστορίας.

19

Δυστυχώς, ο Marc Deyemer δεν μπόρεσε να σταματήσει τη φύση.

20

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να σταματήσουν την παρακμή του Château de la Mothe-Chandeniers.

21

Πρόσφατα, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός έφτιαξε μια σελίδα στο Facebook για να προσφέρει ενημέρωση αλλά και για να συγκεντρώσει χρήματα για να ανακαινιστεί το κάστρο. Το μήνυμα του είναι απλό: “Σώστε το κάστρο”.

22

Και πραγματικά οι φίλοι της σελίδας κάνουν ό,τι μπορούν για να επαναφέρουν το κάστρο στην αρχική ομορφιά του.

23

https://www.youtube.com/watch?time_continue=30&v=SUsjsqAjer4




00 inkefalonia general ad 300X250