Pizza με λουκάνικα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 14:11

Pizza με λουκάνικα

Από τον Άκη Πετρετζίκη.

 

Συστατικά
  • ζύμη για πίτσα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για σερβίρισμα
  • 4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • αλεύρι για τον πάγκο
  • σιμιγδάλι για πασπάλισμα
  • κρέας από 4 μικρά χοιρινά λουκάνικα (αφαιρούμε το «έντερο» από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε τον «κιμά» από μέσα)
  • 200 γρ. τσένταρ τριμμένο ή άλλο τυρί που λιώνει.
  • 10-15 μικρά φρέσκα φύλλα από φασκόμηλο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς και βάζουμε μέσα ένα μεγάλο ταψί ανάποδα να κάψει καλά όσο εμείς ετοιμάζουμε τις πίτσες.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας στον πάγκο εργασίας.
  • Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται απο την εποχή.
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
  • Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε το ζυμάρι μας με με τη βοήθεια ενός πλάστη σε ένα κύκλο πάχους 5 χιλ και διαμέτρου 30 εκ. (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).

Για την επικάλυψη

  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με τα 2 κ.σ. λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά .
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το ξύδι , αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι το ξύδι να εξατμιστεί σχεδόν.

Για την πίτσα

  • Μοιράζουμε πάνω σε κάθε ζύμη τα κρεμμύδια , τον κιμά από τα λουκάνικα, πασπαλίζουμε με τσένταρ και αλατοπιπερώνουμε.
  • Κόβουμε τα φύλλα φασκόμηλου σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα σκορπίζουμε στις πίτσες μας.
  • Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε απο τον φούρνο).
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές οι πίτσες μας!


Φόρτωση…

Φόρτωση…


Σχολιάστε