Ανακαλύψαμε ένα ολόκληρο χωρίο σκαρφαλωμένο πάνω σε δέντρα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 17:52

Ανακαλύψαμε ένα ολόκληρο χωρίο σκαρφαλωμένο πάνω σε δέντρα

Το Finca Bellavista (FBV) είναι ένα χωριό από δεντρόσπιτα που εκτείνεται σε μια περιοχή 600 στρεμμάτων και βρίσκεται σε μια ορεινή περιοχή του Νότιου Ειρηνικού, στη Κόστα Ρίκα. Η ιδέα της δημιουργίας του FBV ανήκει στον Ματέο και στην Έρικα Χόγκαν, ένα παντρεμένο ζευγάρι από το Κολοράντο των ΗΠΑ που ερωτεύτηκε τα άγρια δάση της Κόστα Ρίκα και αποφάσισε να βρει ένα τρόπο να ζήσει για πάντα σε ένα από αυτά.

 

Σήμερα στο χωριό υπάρχουν συνολικά επτά δεντρόσπιτα και καμπίνες που διατίθενται προς ενοικίαση ενώ υπάρχουν και αρκετά αγροτεμάχια που είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Όσοι λατρεύουν την περιπέτεια και θελήσουν να επισκεφτούν το Finca Bellavista θα συναντήσουν καταρράκτες, φυσικές πισίνες, μονοπάτια πεζοπορίας και άγρια ζώα. Το χωριό με τα δεντρόσπιτα δεν ενδεικνύεται για αυτούς που στις διακοπές τους δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς σπα και πολυτελή εστιατόρια. Η μοναδική παροχή του Finca Bellavista στους επισκέπτες του, εκτός από τα καταλύματα φυσικά, είναι το τηλέφωνο και το ίντερνετ. Ο Ματέο και η Έρικα έχουν αποκτήσει εξοπλισμό που λαμβάνει το σήμα 3G, το ενισχύει και στην συνέχεια το παρέχει στους επισκέπτες του χωριού.

Η κοντινότερη πόλη στο Finca Bellavista είναι το La Florida, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1,5 μιλίων μακριά. Σχεδόν όλες οι πόλεις της Κόστα Ρίκα αποτελούνται από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα σχολείο, σπίτια, μια στάση λεωφορείου και μερικά pulperias, μικρά καταστήματα δηλαδή που πωλούν τρόφιμα όπως ρύζι, φασόλια, γάλα. Στη περίπτωση του La Florida, υπάρχουν ακόμη ένα εστιατόριο και δύο εκκλησίες. Σχεδόν 10 λεπτά με το αυτοκίνητο μετά το La Florida υπάρχει το Piedras Blancas, το οποίο είναι λίγο μεγαλύτερο από το La Florida και διαθέτει γυμνάσιο αλλά και νοσοκομείο ενώ στο Rio Claro περίπου 20-25 λεπτά πιο νότια υπάρχουν φαρμακείο αλλά και τράπεζα.

Αν θελήσει κάποιος να νοικιάσει ένα δεντρόσπιτο στο Finca Bellavista, η καλύτερη εποχή είναι η ξηρή εποχή, δηλαδή από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι το Μάιο. Από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο όμως, που είναι η βροχερή εποχή, οι τιμές είναι σαφώς πιο χαμηλές σε σχέση με την ξηρή εποχή. Γενικά το κόστος διαμονής κυμαίνεται από 100 μέχρι 275 δολάρια την βραδιά, ανάλογα φυσικά με την εποχή και την κατοικία.

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ