Αλατιέρα, το νέο σηματάκι στους καταλόγους εστιατορίων -Τι σημαίνει

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015 13:50

Αλατιέρα, το νέο σηματάκι στους καταλόγους εστιατορίων -Τι σημαίνει

Είναι νόστιμο, επίσης είναι σίγουρο ότι κάνει κατακράτηση υγρών, ανεβάζει την αρτηριακή πίεση και η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ο κύριος παράγοντας εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής ανεπάρκειας και καρδιακής προσβολής.


Το αλάτι και η υπερκατανάλωση του ενοχοποιούνται για πολλές νόσους και στη Νέα Υόρκη, ξεκινά καμπάνια μείωσης του, αρχικά στις αλυσίδες έτοιμου φαγητού και στην πορεία σε όλα τα εστιατόρια. 

Έχουμε μία νέα εποχή στις διατροφικές προειδοποιήσεις από αυτή την εβδομάδα, καθώς στον κατάλογο των εστιατορίων θα υπάρχει ένα ειδικό σύμβολο στο μενού, για τα πολύ αλμυρά πιάτα, χωρίς να αθωώνει το ροζ αλάτι. 
Η οδηγία ξεκινά και το έμβλημα με την Αλατιέρα, θα συνοδεύει  σάντουιτς, τα πιάτα του μενού που αγγίζουν το συνιστώμενο ημερήσιο όριο αλατιού που είναι 2.300 mg - περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού, αλλά και τις σαλάτες που με την προσθήκη dressing γίνονται ανθυγιεινές. 

Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει περίπου 3.400 mg άλατος την ημέρα και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ποσοστό είναι πολύ υψηλό, τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες, αυξάνοντας τους κινδύνους της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών προβλημάτων.