Ανεβάστε τη θερμοκρασία στο σαλόνι σας χωρίς... θέρμανση -7 αντικείμενα που «ζεσταίνουν» την ατμόσφαιρα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 10:02

Ανεβάστε τη θερμοκρασία στο σαλόνι σας χωρίς... θέρμανση -7 αντικείμενα που «ζεσταίνουν» την ατμόσφαιρα

Χειμωνιάτικες ιδέες που δεν κοστίζουν αλλά προσθέτουν ζεστή θαλπωρή στο καθιστικό, στην κρεβατοκάμαρα και στην τραπεζαρία σας. Το κόνσεπτ είναι απλό: διαλέξτε μερικά αντικείμενα σε ουδέτερα χρώματα αλλά και με πλούσια, απολαυστική υφή και τοποθετήστε στα σε σημεία στα οποία περνάτε περισσότερο χρόνο.

Για παράδειγμα ένα γούνινο μαξιλάρι στον καναπέ, ένα ξύλινο φαναράκι πάνω στο τραπέζι, ένα πλεκτό βαμβακερό καλάθι θα τα περιοδικά, τα DVD ή ότι άλλο έχετε να αποθηκεύεστε στο καθιστικό. Όχι τίποτα σπουδαίο δηλαδή, αλλά τα απλά, εύκολα και φτηνά πράγματα κάνουν τελικά τη διαφορά. 


1. Μαξιλάρι από συνθετική γούνα
Διαλέξτε το σκούρο χρώμα, όπως το γκρι ή το καφέ και τοποθετήστε το στον καναπέ ή το κρεβάτι σας. Αλλάζει αμέσως το στυλ, χαρίζει αίσθηση ζεστής πολυτέλειας και είναι υπέροχο και σαν στολίδι. Εμείς προτείνουμε συνθετική γούνα που κοστίζει φθηνά και είναι οικολογική. Αν όμως προτιμάτε αληθινή, πάσο. 


2. Χαλί με ψηλό πέλος
Και πάλι έχει σημασία το χρώμα. Ένα ζεστό κρεμ όπως αυτό της φωτογραφίας από το ΙΚΕΑ που κοστίζει 49,99 ευρώ τοποθετημένο σε χώρο που φαίνεται και που τον πατάτε θα κάνει το σπίτι σας να δείχνει πιο ζεστό απ΄ό,τι είναι. Απλώστε το μπροστά στην τηλεόραση, κάτω από το τραπέζι αν είναι ροτόντα, μπροστά στο τζάκι. Αν το έχετε ελεύθερο ρίξτε μερικά γκρι μαξιλάρια και ξαπλώστε. Θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε ζεστό ελβετικό σαλέ. 


3. Πλεκτά βαμβακερά καλάθια
Σίγουρα έχετε πράγματα που θέλετε να αποθηκεύσετε κοντά στον καναπέ ή στο κρεβάτι σας. Βιβλία, περιοδικά, το πλεκτό σας, CD, DVD, παιχνίδια των παιδιών... Με αυτό το χειροποίητο καλάθι που βρήκαμε στο www.soulmade.gr και κοστίζει 12 ευρώ, αφενός λύνετε το πρόβλημα της αποθήκευσης, αφετέρου τοποθετείτε δίπλα σας ένα cozy αντικείμενο που χαρίζει ζεστασιά στον χώρο. 


4. Ξύλινα φαναράκια
Εδώ τη διαφορά την κάνει το υλικό, το ξύλο δηλαδή. Τοποθετήστε μερικά ξύλινα φαναράκια πάνω στο τραπέζι του καθιστικού ή στην τραπεζαρία και ανάψτε τα ρεσό. Ο χώρος θα φωτιστεί και θα λάμψει με τον πιο ζεστό και παιχνιδιάρικο τρόπο - σαν φωτογραφία από περιοδικό διακόσμησης. Δοκιμάστε το με καλεσμένους. Θα ενθουσιαστούν!


5. Πλεκτό πουφ
Δεν πιάνει χώρο, είναι σαν μικρό γλυπτό πάνω στο χαλί και επειδή είναι πλεκτό και βαμβακερό δίνει αίσθηση ζεστασιάς. Θυμίζει λίγο το αγαπημένο μας μεγάλο άνετο ζεστό πουλόβερ που φοράμε τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα. Για θερμότερο αποτέλεσμα προτείνουμε ένα σκούρο χρώμα αλλά αν εσείς θέλετε κάποιο φωτεινό κανένα πρόβλημα. Τα συγκεκριμένα της φωτογραφίας είναι χειροποίητα από το www.soulmade.gr και κοστίζουν 35 ευρώ. Χρησιμοποιούνται σαν μαξιλάρι πλάτης για κάποιον που θέλει να ξαπλώσει στο χαλί ή σαν σκαμπό.  


6. Κηροπήγιο από χαλκό
Φέτος είναι πολύ της μόδας αλλά πέρα από αυτό, το ζεστό χρώμα του χαλκού που είναι κάτι ανάμεσα σε κίτρινο και ροζ λάμπει και ζεσταίνει πού την ατμόσφαιρα. Αν ανάψετε ένα κηροπήγιο σαν αυτό της φωτογραφίας από το Zara Home που κοστίζει 9,99 ευρώ θα δώσετε απίστευτα γιορτινή ατμόσφαιρα και πολλή θαλπωρή στον χώρο. Αν μάλιστα το κερί είναι αρωματικό (με κέδρο ή βανίλια) η κατάσταση θα πάρει άλλες διαστάσεις. Τα μεταλλικά κηροπίγια επείσης να ξέρετε ότι ταιριάζουν παντού φέτος, στη βιβλιοθήκη, στο τραπέζι του καθιστικού ακόμα και στο κομοδίνο. 


7. Καρώ κουβέρτα για τον καναπέ
Μπορεί να είναι μάλλινη ή fleece αλλά διαλέξτε την σε ένα κλασικό αυστηρό καρώ και σε σκούρες αποχρώσεις. Θα δώσει στον καναπέ σας έναν ζεστό και λουσάτο αέρα αριστοκρατικής αγγλικής λέσχης. Μπορείτε να την έχετε διπλωμένη σαν αξεσουάρ στη ράχη του καναπέ σας, μπορείτε να σκεπαστείτε όταν χαλαρώνετε στην τηλεόραση, όταν διαβάζετε ή όταν κλείνετε τα μάτια σας για  έναν σύντομο και ελαφρύ απογευματινό ύπνο. Μπορείτε και να τη μοιραστείτε με την κολλητή σας σε φάση κους κους, και με συνοδεία ζεστής σοκολάτας.